2022. július 6., szerdaMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Ferenc pápa lemondásáról találgat a világsajtó

Az Associated Press amerikai hírügynökség emlékeztetett rá, hogy az ünnepet 1294-ben V. Celesztin pápa alapította, aki lemondott pozíciójáról. A pápa szerzetes akkor rossz egészségi állapotával, a magányosság utáni vágyódással, a tapasztalatlanságával indokolta döntését. Sírjához egyébként 2009-ben XVI. Benedek is ellátogatott L’Aquilába, majd négy évvel később követte példáját, és szintén lemondott a pápaságról. 

Közben más jelei is vannak annak, hogy Ferenc pápa a visszavonulást fontolgatja. Az egyik ok lehet a 85 esztendős egyházfő romló egészségi állapota. A szentatya májusban jelent meg először kerekesszékben, hivatalosan orvosai tanácsára, kiújult térdfájása miatt. Úgy tűnik fájdalmai nem múlnak, a kerekesszéket azóta is igénybe veszi olykor, a vasárnapi pünkösdi misét is ülve követte. A felvételeken jól látszik, hogy nehezen mozog, a sok utazás bizonyára megterhelő neki, szakemberek szerint már régen csípőprotézisre lenne szüksége. Ferenc pápa azonban, nem akar kés alá feküdni a tavalyi sérvműtétje során az altatásban szerzett rossz tapasztalatok miatt.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220606-ismet-ferenc-papa-lemondasarol-talalgat-a-vilagsajto.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Hamburgban már kvótáznák a meleg vizet, korlátoznák a fűtést az energiaválság miatt

Jens Kerstan Hamburg környezetvédelmi szenátora interjút adott a Welt am Sonntagnak, amelyben előrevetítette, nem elképzelhetetlen, …