2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Ferenc pápa: A megújuláshoz az egyháznak nem elegendőek a programok és a modernizációs tervek

A pápa kijelentette, hogy az egyháznak “fiziológiai igénye van” arra, hogy Isten igéjét hirdesse, és ne maradjon “önmagába bezárva”.

“Ne nyáj legyünk, mely a kerítést erősíti, hanem nyitott legelő, ahol mindenki táplálkozhat Isten szépségéből (..) befogadó otthon legyünk megosztó falak nélkül” – fogalmazott az egyházfő.

A római Pantheonba is visszatért a pünkösdi hagyomány, mely szerint délben az ókori műemlék mennyezeti nyílásából vörös rózsaszirmokat hullajtottak alá a tűzoltók a Szentlélek alászállásának jelképeként.

Ferenc pápa szombaton videóüzenetben köszöntötte a katolikus karizmatikus megújulás nemzetközi szolgálatát (Charis), amely 2019 pünkösdjén kezdte el tevékenységét. Az egyházfő békét szorgalmazott a világ háború sújtotta térségeiben, az elsők között Ukrajnát nevezve meg. Az apostoli paloták udvarán gyermekekkel is találkozott, akik között ukrajnai menekültek is voltak. Egyikük kérdésére, hogy mikor látogat el Ukrajnába, Ferenc pápa úgy válaszolt, “szeretnék ellátogatni Ukrajnába, de várnom kell”. Hozzátette, hogy a jövő héten fogadja az ukrajnai kormány képviselőit.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220605-ferenc-papa-szerint-az-egyhaznak-nem-szabad-bezarkoznia-hanem-nyitnia-kell-a-vilagra.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Két rendőrt meglőttek a philadelphiai függetlenség napi ünnepségen

A chicagói függetlenség napi lövöldözés után újabb sérülésekről adtak hírt, ezúttal a philadelphiai fesztiválról. Egy 36 …