2022. július 1., péntekMa Annamária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 396,00 Ft | USD: 379,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.01. Annamária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 396,00 Ft | USD: 379,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Fémhulladékot gyűjtő civileket mészároltak le dzsihadisták Nigériában

A tájékoztatás szerint az Iszlám Állam terrorszervezet helyi ágának (Iszlám Állam Nyugat-afrikai Tartomány, ISWAP) fegyveresei támadtak rá fémhulladékot gyűjtő civilek egy ötvenfős csoportjára a dikwai kerület egyik falujában. Az incidens még kedden történt. Egy helyi fegyveres önvédelmi csoport vezetője az AFP francia hírügynökségnek azt mondta, a 23 halálos áldozat mellett három túlélőnek sikerült visszatérnie Dikwába, huszonnégy társuk sorsáról egyelőre nem tudni.

A támadást feltételezések szerint bosszúból követték el: a szélsőségesek ugyanis azzal vádolják a fémhulladékot keresőket, hogy információkat továbbítanak tartózkodási helyükről a milíciáknak. Már a múlt hónapban is történt egy hasonló atrocitás: Mudu faluban harminc civilt mészároltak le az iszlamisták.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220609-legkevesebb-23-civilt-meszaroltak-le-dzsihadistak-nigeriaban.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

11 év után térhetnek vissza egy város lakói Fukusima közelében

Okumában helyi idő szerint reggel 9 órakor oldották fel a korlátozásokat egy 8,6 négyzetkilométeres területen, …