2022. augusztus 17., szerdaMa Jácint napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.08.17. Jácint Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 420,00 Ft

Felmentették az Ibizagate-ügybe keveredett volt osztrák alkancellárt

Az 53 éves politikust azzal vádolták, hogy az Osztrák Néppárt (ÖVP) és az FPÖ közös kormányzása idején alkancellárként segített felügyelőbizottsági tisztséget szerezni egy vállalkozónak egy FPÖ-közeli egyesületnek juttatott adományokért cserébe − adta hírül az MTI. 

A bécsi tartományi bíróság nem látta minden kétséget kizáróan igazoltnak az ügyészség vádjait. A törvényszék szerint ugyan „nem volt szép”, ahogy Strache közbenjárt a vállalkozó kinevezése érdekében, mindazonáltal nem bizonyított, hogy tudott az adományról.

A vállalkozót szintén felmentették. A két vádlott mindvégig ártatlannak vallotta magát; az ítélet nem jogerős.

Tavaly egy másik korrupciós ügyben vesztegetés miatt bűnösnek találta és felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte egy bécsi bíróság Strachét és ismerősét, Walter Grubmüller magánklinika-tulajdonost. A volt alkancellárt egy Grubmüller magánklinikáját érintő ügyben vádolták meg azzal, hogy megvesztegették egy előnyös jogszabály-módosítás érdekében. Strache fellebbezett az elsőfokú ítélet ellen.

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/07/29/heinz-christian-strache-korrupcio-felmentes-ibiza/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Három hegymászó meghalt miután lezuhantak egy ecuadori vulkánról

A helyi mentőszolgálat közleménye szerint egy 47 éves nő és két 45 és 50 év …