2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Feketelistára tette az Egyesült Államok a Pegasus fejlesztőjét

Az Egyesült Államok kereskedelmi minisztériuma feketelistára tette az Israel NSO Groupot, a Pegasus nevű kémszoftver fejlesztőjét.

A minisztérium azzal indokolta a szankciót, hogy az NSO külföldi kormányzatok részére fejlesztett és szállított kémprogramokat, amelyekkel kormányzati tisztségviselőket, újságírókat, üzletembereket, aktivistákat, tudósokat, kutatókat és nagykövetségi dolgozókat figyeltek meg indok nélkül, rosszindulatú módon.

ezzel pedig az Egyesült Államok nemzetbiztonságával, külpolitikai érdekeivel ellentétesen cselekedtek. 

Hirdetés

A minisztérium jelentése hangsúlyozza, hogy az autoriter külföldi kormányok ezekkel a kémprogramokkal elnyomó jelleggel, határokon átnyúlva tudtak fellépni. Ezek a kormányok az országhatáraikon túl élő disszidenseket, újságírókat és aktivistákat veszik célba, hogy elhallgattassák a másként gondolkodókat – írta a minisztérium.

Az NSO mellett a Candiru nevű izraeli fejlesztőcég is feketelistára került ugyanezen okokból kifolyólag. Ezenkívül a Positive Technologies orosz kibervédelmi vállalatot és a Computer Security Initiative Consultancy (COSEINC) szingapúri céget azért vették fel az amerikai tiltólistára, mert megállapították, hogy olyan kibereszközökkel kereskednek, amelyekkel engedély nélkül hozzáférést lehet szerezni különféle információs rendszerekhez, amivel magánszemélyek és szervezetek magánéletét és biztonságát veszélyeztették. A gyanú […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/03/pegasus-nso-feketelista-usa-izrael-kemszoftver-titkosszolgalat/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Megdöbbentő fordulat: egy harmadik ország is belépett a háborúba

A július 3-ai belarusz függetlenség napja alkalmából felszólaló elnök azt mondta: az oroszok és a …