2019. augusztus 21., szerdaMa Sámuel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
2019.08.21. Sámuel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 327,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 301,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Európai Bizottság: Nem létezik ilyen összeesküvés

Hirdetés

Európai Bizottság: Nem létezik ilyen összeesküvés

Az Európai Bizottság válaszol a magyar kormány által Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel! címmel indított kampányra, ugyanis egyetért azzal, hogy a polgároknak valóban joguk van tudni, hogy mit tesz az Európai Unió – közölte Mina Andreeva, az uniós bizottság egyik szóvivője csütörtökön. Az EB néhány napja közleményt is adott ki a kormány megnyilatkozásaival kapcsolatban, ám most részletesebben kifejtették álláspontjukat. 

A szóvivő a szokásos déli brüsszeli sajtótájékoztatón kijelentette, az Európai Bizottság azt gondolja, hogy az emberek “tényeket érdemelnek, nem fikciót”. A magyar kampány elferdíti az igazságot, és egy “titkos terv” sötét képét igyekszik felfesteni, amelynek célja az Európába irányuló migráció ösztönzése. Az igazság azonban az, hogy nem létezik ilyen összeesküvés. A bizottság ezért szeretne tiszta vizet önteni a pohárba, és pontról pontra tisztázni, mi a tény, és mi a fikció – közölte a szóvivő az MTI szerint. 

A testület közleménye szerint a “kormány állításai rossz esetben tényszerűen helytelenek, és a legjobb esetben is erősen megtévesztők. Soros Györgyhöz pedig az egésznek semmi köze.”

Kevés kötelessége lett volna Magyarországnak, annak sem tett eleget

A plakátkampányban szereplő állításokkal kapcsolatban a szóvivő elmondta, hogy a menekültek unión kívülről történő áttelepítése mindig is önkéntes alapon történt, és így is marad. Az áthelyezés kifejezés a menedékkérők Európai Unión belüli – egyik tagállamból egy másikba történő – áthelyezését jelenti, amellyel a tagállamok szolidaritásukat fejezik ki a legnagyobb migrációs nyomásnak kitett tagállamok iránt. Az uniós menekültügyi szabályok azonban egyáltalán nem tartalmaznak kötelező áthelyezésre vonatkozó rendelkezéseket – mondta. 

Hirdetés

Magyarországnak rendkívül kevés menedékkérőt – az áthelyezésre jogosult, mintegy 35 ezer ember közül mindössze 680 főt – kellett volna befogadnia. Magyarország nem tett eleget a kötelességének, és egyetlen menedékkérőt sem helyezett át a területére

– fogalmazott.

A bizottság álláspontja szerint valamilyen módon minden tagállamnak szolidaritást kell tanúsítania, de a szolidaritás nagyon sokféle formát ölthet, például határőrök helyszínre küldését és pénzügyi hozzájárulást.

A válasz szerint az EU nem gyengíti, hanem támogatja a határvédelmet, a határokat ugyanis meg kell védeni a biztonsági kockázatoktól. A […]

Forrás:
https://index.hu/kulfold/ep/2019/02/28/europai_bizottsag_plakatkampany_jucker_soros/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Őrizetbe vették a hongkongi brit főkonzulátus egyik munkatársát Kínában

Az adományok révén 137 angol nyelvű cikkünk született a legfontosabb hazai hírekről. Támogass te is! …