2020. március 29., vasárnapMa Auguszta napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
2020.03.29. Auguszta Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 334,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / EP-vita a koronavírusról: Szükségünk van a kurva maszkokra!

EP-vita a koronavírusról: Szükségünk van a kurva maszkokra!

Az európai szolidaritás fontosságára emlékeztetett a Brüsszelben ragadt európai parlamenti képviselők egy maroknyi csoportja az Európai Parlament rendkívüli plenáris ülésén csütörtökön. Az egynaposra szűkített ülésen csak azok a politikusok vehettek részt személyesen és szólalhattak akik a koronavírus alatt is Brüsszelben maradtak: az EP vezetése a többieket kifejezetten megkérte, hogy semmiképp ne utazzanak Brüsszelbe. 

A plenáris ülés a koronavírus az Európai Bizottság válságkezelő javaslatcsomagjáról szavaz, amelyek összesen  37 milliárd euróval támogatják  a tagállamok egészségügyi rendszerét és bajbajutott vállalkozásokat, illetve lehetővé teszik a légitársaságok számára, hogy  megtartsák a repülőterekkel kötött szerződéseiket akkor is , ha ideiglenesen nem üzemeltetnek járatokat. 

A vitát David Sassoli, az Európai Parlament elnöke nyitotta meg, akinek mostanra letelt a kéthetes önkéntes karanténja. “Nem lehet a demokráciát felfüggeszteni ezekben a nehéz időkben” – hangsúlyozta azzal együtt, hogy a képviselők kötelessége, folytatni a munkát, mellyel reményt és útmutatást adnak az európai polgároknak.

Majd Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke tájékoztatta a Parlamentet a koronavírus terjedése ellen és a gazdasági válság megelőzése érdekében tett intézkedésekről. Időnként érzelmessé váló beszédében

köszönetet mondott az egészségügyi dolgozóknak, bolti eladóknak, kamionsofőröknek és pékeknek,

akiknek a frontvonalban kell dolgozniuk. “Európa hatalmas hálával tartozik nekik” – állítja.

Von der Leyen arra is kitért, hogy a koronavírus az európai egység próbája, ahol ki fog derülni, “a járvány éket tud-e verni a szegények és a gazdagok közé”, ahol mindenki csak magára gondol. “Legyünk egy nagy, 27 külön dobogó szív helyett” – kérte.


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/eurologus/2020/03/26/ep_rendkivuli_koronavirus_ules_online_szavazas_k_maszk/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ezrek szeretnének hazatérni Szlovákiába, a tömeg fele még külföldön van

A Szlovák Köztársaság Kül- és Európai Ügyek Minisztériuma 5 459 hazaszállítási kérelmet tart számon, melyet …