2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 386,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 386,00 Ft | CHF: 404,00 Ft

Emberkereskedő hálózatot segít a pünkösdi egyház Nigériában

A jelentés szerint egyes bűnszervezetek a pünkösdi egyházakon keresztül csempésztek fiatal lányokat Európába, akiket később prostitúcióra kényszerítettek, az így szerzett pénzből pedig bőségesen jutott a felekezetnek is. 

Nigéria több, mint ötszáz pünkösdi gyülekezettel rendelkezik, ami az ország keresztény közössége után a második legnagyobbnak mondható. „Madame”-oknak nevezik azokat, akik európai munkát ígérve gyűjtik össze a templomba járó fiatal lányokat, majd később visszakövetelik tőlük a közvetítési díjat (amit logisztikai díjnak neveznek): a lányok ezt a fizetésükből kénytelen visszaadni. A kenyerüket azonban nem „hétköznapi” munkával, hanem prostitúcióval keresik. 

Az olasz hatóságok bűnüldöző szervei már figyelik egy ideje a Nigériában működő emberkereskedő hálózatokat, a nyomozás pedig egyértelműen kiderítette: a pünkösdi egyház lelkipásztorai nem csak, hogy tisztában vannak a bűnszervezetek tevékenységével, hanem egyenesen segítenek is nekik. 

Gyakran maguk a lelkipásztorok próbálják rávenni a lányokat, hogy ne tegyenek feljelentést a madame-ok ellen

Hirdetés

– mesélte Stefano Orsi bíró, és hozzátette, néha maga a prédikátor említi meg a prédikációi alatt, hogy „fizessétek meg az adósságaitokat”, ami egyértelműen arra enged következtetni, hogy a beszéd a hívek között helyet foglaló, prostitúcióra kényszerített nőknek szól.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/08/05/nigeria-emberkereskedelem-punkosd-egyhaz-prostitucio-buncselekmeny-kereszteny/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Itt a legrémisztőbb jóslat a háború folytatására

A Kreml az anyaország részének tekinti a megszállt területeket, írja a Times-ban Sir Richard Barrons, …