2022. augusztus 12., péntekMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft

Drasztikusan megnőhetnek az áramárak Svédországban

A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy azok a lakástulajdonosok, akik nem tudnak félretenni nagyjából ötvenezer svéd koronát (2 millió forintot) pluszban a fűtési szezonra, arra számíthatnak, hogy a szolgáltató kikapcsolja az áramot az otthonaikban a tartozásaik miatt.

A legnagyobb problémát az atomerőművek idő előtti bezárása, a megbízhatatlan és nem megfelelő szélenergiába történő nagyszabású beruházások, a svéd villamosenergia-hálózat más országokkal való összekapcsolása és a rendkívül magas energiafogyasztású informatikai óriások Svédországba telepítése okozta, amelyek szinte ingyen kapják az áramot

Az a tény, hogy a svéd villamosenergia-piac most már össze van kapcsolva az európai villamosenergia-piaccal, azt jelenti, hogy Svédország egy esetleges európai áramhiány esetén nem tudná kielégíteni a saját igényeit, mivel a villamos energia a súlyosabb hiánnyal küzdő országokba jutna.

A szakértők szerint a villamosenergia ára ezen a télen akár a mostani három-négyszerese is lehet.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220805-drasztikusan-megnohetnek-az-aramarak-svedorszagban.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kevin Spacey ügyében a producerek már dörzsölik a markukat

Egy Los Angeles-i bíró arra kötelezte Kevin Spacey-t, hogy fizessen összesen 12 milliárd forintnak megfelelő …