2020. június 4., csütörtökMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bűnözők vagy áldozatok a kegyetlen apjukat megölő nővérek?

Bűnözők vagy áldozatok a kegyetlen apjukat megölő nővérek?

Több mint háromszázezer ember írta alá azt a petíciót Oroszországban, amiben azt sürgetik, engedjék szabadon azt a három lányt, akik hosszú éveken át tartó bántalmazás után tavaly nyáron megölték apjukat. A védőügyvédek most esélyt látnak arra, hogy a bíróság kimondja, az emberöléssel vádolt lányokat apjuk lelkileg és fizikailag is bántalmazta, szexuálisan zaklatta, így önvédelemből öltek, ezzel akár pedig még szabadon is távozhatnak. 

Ezek a lányok olyan környezetben éltek, amiben folyamatosan a saját és egymás életét féltették. Gyakorlatilag teljesen elzárták őket a külvilágtól, kívülről nem kaptak semmilyen segítséget, így pedig kilátástalannak látták a helyzetüket. Amit tettek, csak arra irányult, hogy megakadályozza a közelgő erőszakot, ami biztosan elérte volna őket

fogalmaztak.

Bár a lányok óvadék ellenében szabadlábon várják a következő tárgyalást, megtiltották nekik, hogy újságírókkal, vagy akár egymással beszéljenek. Az ügyészek szerint előre kitervelten öltek, bosszúból, mert a gyilkossághoz használt fegyvert a végzetes nap reggelén szerezték be, az apa pedig aludt a támadáskor.

Ha bűnösnek találják őket, a két nagyobb lány akár húsz év börtönbüntetést is kaphat. A legkisebb húg, aki még kiskorú volt a gyilkosságkor, tíz év börtönre számíthatna.

A védők viszont kitartanak amellett, hogy a lányok önvédelemből öltek. Az orosz törvények szerint ugyanis önvédelemre akkor is lehet hivatkozni, ha nem egy adott pillanat közvetlen veszélye miatt cselekednek így, hanem például folytatólagosan elkövetett bántalmazás miatt.

Harminchat késszúrással küldték a halálba

A három Hacsaturján-lány, Marija, Angela és Kresztina, a most 18, 19 és 20 éves nővérek a gátlástalan maffiafőnök, az 57 éves Mihail Hacsaturján lányai voltak.

Kresztina Hacsaturján a moszkvai bíróságon 2019. június 26-án

Kresztina Hacsaturján a moszkvai bíróságon 2019. június 26-án

Fotó: Yuri Kadobnov

A drogkereskedő nagyon nem is csinált titkot abból, hogy bűnöző, az egykori háborús veterán előszeretettel pózolt mindenféle fotón. Otthon pedig folyamatosan terrorizálta családtagjait, mégsem vették el például hatalmas fegyverarzenálját, még akkor sem, amikor már orvosilag is diagnosztizálták kóros elmeállapotát.

A lányok anyja szerint férje őt is rendszeresen bántalmazta, és már évekkel ezelőtt elküldte otthonról, lányai nem is tarthatták vele a kapcsolatot. Az apa azzal fenyegette a lányokat, hogy megöli a nőt, hogy ha vele akarnak élni. 

A gyilkosságot megelőző évben a lányok összesen két hónapot jártak iskolába, de az apát sosem vonták kérdőre emiatt.

A végzetes napon, 2018. július 27-én Mihail Hacsaturján egyenként magához hívatta lányait, akiket leszidott, mert szerinte a lakást nem takarították ki eléggé, és paprikaspray-t fújt az arcukba. Miután a férfi elaludt, a három lány paprikaspray-vel, kalapáccsal és késsel esett neki a férfinak: harminchatszor szúrták meg a fején, a nyakán és a mellkasán. Ezután rendőrt hívtak, akik a helyszínen letartóztatták őket. 

A lányok anyja azt állítja, korábban ő is többször jelzett a rendőrségnek, a szomszéd szintúgy, de arra nincs bizonyíték, hogy a hatóságok bármelyik esetben intézkedett volna.

<img id="kep_szerkfoto_image_29273069" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/09/13/moszkva_oroszorszag_harom_lany_apagyilkossag_csaladon_beluli_eroszak_peticio_mihail_hacsaturjan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ősz közepéig kötelező maradhat a maszkviselés Moszkvában

Ősz közepéig kötelező maradhat a maszkviselés Moszkvában

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Az …