2022. augusztus 12., péntekMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft

Bulgáriában előrehozott választást fognak tartanak a koalíciós tárgyalások kudarca miatt

Georgi Szvilenszki, a bolgár szocialisták frakcióvezetője szerdán újságíróknak elmondta: nem sikerült működőképes koalíciót tető alá hozni, mert az előterjesztett kormányprogram nem kapta meg a kellő támogatást a parlamentben.

Ebben a helyzetben holnap visszaadjuk a kormányalakítási megbízást az államfőnek

– tette hozzá Szvilenszki.

Rumen Radev államfő tíz napja adott kormányalakítási megbízást a korábbi kabinetben részt vevő szocialistáknak. Az alkotmányos rend szerint az elnöknek most fel kell oszlatnia a törvényhozást, és előrehozott választást kell kitűznie, amely feltehetően októberben lesz. 2021 áprilisa óta ez lesz a negyedik parlamenti választás – írja az MTI.

Hirdetés

A bolgár parlament június 22-én vonta meg a bizalmat a nyugatbarát Petkov koalíciós kormányától, aki tavaly decemberben vette át a hatalmat. Néhány nappal később Petkov – már ügyvezetőként – kiutasított hetven orosz diplomatát és nagykövetségi dolgozót, akik állítása szerint megsértették a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezményt. A lépéssel tovább rontotta a hagyományosan szoros […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/07/27/bulgaria-elorehozott-valasztas-koalicios-kormany-bukas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Kevin Spacey ügyében a producerek már dörzsölik a markukat

Egy Los Angeles-i bíró arra kötelezte Kevin Spacey-t, hogy fizessen összesen 12 milliárd forintnak megfelelő …