2020. május 26., keddMa Fülöp napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
2020.05.26. Fülöp Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 350,00 Ft | USD: 321,00 Ft | CHF: 331,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Boris Johnson tanácsadója, aki elfutott a beteg elnök elől, megszegte a karantén szabályait

Boris Johnson tanácsadója, aki elfutott a beteg elnök elől, megszegte a karantén szabályait

Dominc Cummingson, Boris Johnson roppantul megosztó főtanácsadóján, a Brexit egyik fő felelősén eleinte még csak röhögött a fél ország, amikor szó szerint futva távozott a miniszterelnöki hivatalból, tudomást szerezve arról, hogy főnökét megfertőzte a koronavírus. A Guardian és a Mirror közös tényfeltárása viszont kiderítette: a feleségével együtt szintén beteg Cummings egészen az ország túlfeléig szaladt, annak ellenére, hogy a kijárási korlátozások ezt teljesen egyértelműen megtiltották mindenkinek, még annak is, aki nem beteg.

A brit lapok ugyanis kiderítették: miután március 27-én, pénteken Johnson megfertőződött (Cummings pedig elfutott), a főtanacsádó és felesége hétvégén szintén a koronavírus tüneteit kezdték mutatni. Ennek ellenére, a március 23-án bevezetett kijárási korlátozások dacára Cummings és családja rövidesen a Londontól csaknem 500 kilométerre lévő Durhambe utazott. Hogy Cummings házi karanténba vonul, azt nyilvánosan közölte, és a miniszterelnökség is megerősítette március 30-án, csak éppen azt nem tették hozzá, hogy ezt nem londoni otthonában teszi.

Dominic Cummings seen running out of the back gate from Downing Street.

Prime Minister Boris Johnson has tested positive for #coronavirus.

Follow live updates here: https://t.co/Pto1iKFuZG pic.twitter.com/DpPx5M5hEj

— SkyNews (@SkyNews) March 27, 2020

Viszont a Guardiannek a durhami rendőrség illetékese megerősítette, hogy valóban bejelentés érkezett hozzájuk Cummings ott tartózkodásáról. A főtanácsadó a rendőrségnek azt mondta, a ház egy bizonyos részében tölti elszigetelve a karanténját. A rendőrök figyelmeztették a karantén szabályaira, és arra, hogy 

a kijárási korlátozások miatt minden nem létfontosságú utazás tilos.

A Guardiannek ugyanakkor helyi lakosok azt is elmondták, néhány nappal később a tanácsadó durhami, veszélyeztett korú, idős szülei házának közelében látták a politikust és kisfiát.


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2020/05/23/dominc_cummings_koronavirus_botrany_utazas_megszegte_a_karanten_szabalyait_boris_johnson_tanacsadoja/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Boris Jonhson kijárási korlátozást szegő főtanácsadója nem bánta meg, amit tett

Boris Jonhson kijárási korlátozást szegő főtanácsadója nem bánta meg, amit tett

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Dominic …