2019. december 11., szerdaMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
2019.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 330,00 Ft | USD: 297,00 Ft | CHF: 302,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Bevándorláspártiak bosszúhadjáratának tartja a jogállami vizsgálatokat a kormány

Hirdetés

Bevándorláspártiak bosszúhadjáratának tartja a jogállami vizsgálatokat a kormány

„Azért voltunk ma itt, hogy megvédjük Magyarországot. A bevándorláspártiak bosszúhadjáratának újabb állomása volt. Nagy lépést tettünk előre” – értékelte Varga Judit igazságügyi miniszter az Európai Unió Tanácsában tartott meghallgatást a magyar jogállamiság helyzetéről.

Az Európai Parlament majdnem pontosan egy éve indította el Magyarország ellen a 7. cikk szerinti eljárást. A hétfőn tartott meghallgatással az eljárás új szakaszba lépett, ahol a magyar kormány képviselőinek már európai miniszterkollégáik kérdéseire kellett felelniük.

Az ülésen először a finn uniós elnökség képviselője ismertette a helyzetet a minisztereknek az Európai Parlamentben elfogadott Sargentini-jelentés és az elmúlt egy év egyeztetései alapján. Utána a magyar kormány mondhatta el az álláspontját. Információink szerint a magyar miniszter mindössze 25 percen át beszélt, pedig egy óra állt volna rendelkezésére. A miniszter saját beszámolója szerint már a bevezetőben 

„elutasította a kettős mércét” és hangsúlyozta, hogy az Európai Parlament jogsértően fogadta el a határozatot.

Hirdetés

Az egész hátterében az áll, hogy Magyarország 2015-ben és azóta is számtalanszor nemet mondott a migrációra.” A magyar miniszter többször emlegette, hogy Magyarország évszázadok óta Európa és a keresztény kultúra védelmezője.

Ezután az Európai Bizottság képviseletében Frans Timmermans, a minőségi jogalkotásért és jogállamiságért felelős biztos egészítette ki a képet, majd az uniós miniszterek kérdezhetnek a minisztertől és a kíséretétől. Varga elmondása szerint „rendre ugyanazok az álproblémák vetődtek fel, amelyeket a baloldal folyton feszeget, és amik már régen megoldódtak.”

Az egyik résztvevőtől az EUrologus megtudta az „álproblémákat”. 

Hollandia és Svédország a korrupcióról kérdezett, illetve a skandináv ország miniszterét a kormánypárti médiakoncentráció és a sajtószabadság érdekelte, ahogy a dán kormánytagot is. Belgiumot és Olaszországot is az akadémiai és kutatási szabadság aggasztotta. Franciaország és Németország együtt, illetve Portugália külön az igazságügyi rendszerről érdeklődött, illetve az államhatalmi ágak szétválasztásáról. Luxemburg a Stop Soros-törvénycsomagról kérdezett, hogy az tranzitzónákban várakozó menedékkérők ellátása megfelel-e a nemzetközi előírásoknak.

Bár Varga Judit a meghallgatás utáni sajtótájékoztatóján arról számolt be, hogy a sok európai miniszternek csak felületes fogalma volt a magyarországi helyzetről, az EUrologusnak nyilatkozó forrás ennek éppen az ellenkezőjét állítja. A dán miniszter arról is tudott, hogy az Országos Bírói Tanács kezdeményezte Handó Tünde, az Országos Bírói Hivatal vezetőjének a felmentését. Svédország képviselője pedig elég jól ismerte a Közép-Európai Sajtó- és Média Alapítvány hátterét, míg a francia államtitkárnak arról volt tudomása, hogy a 2018-as parlamenti választási kampányban milyen jelentős helyzeti előnye volt a Fidesznek a médiában. Németország és Franciaország közösen pedig azt az egészen konkrét kérdést tette fel, hogy az uniós eljárások dacára miért emelkedik folyamatosan a korrupció.

Az igazságügyi miniszter, […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/eurologus/2019/09/16/varga_jogallamisag_meghallgatas_megvedte/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt 13 francia katona egy helikopterbalesetben

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …