2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Betiltották a dollárt Afganisztánban

A tálibok legújabb döntése megtiltja a külföldi valuták használatát Afganisztánban. Ez azért nem biztos, hogy jó döntés, mert az összeomlás közelében lévő afgán gazdaságban napi szinten használták fizetésnél a dollárt. Mostantól azonban csak és kizárólag a helyi pénznemet, az afgán afgánit lehet fizetésre használni. (100 afgáni = 340 forint) Aki megszegi a rendelkezést, komoly büntetésre számíthat. A bejelentést a tálib szóvivő, Zabihullah Mudzsáhíd tette.

Miután a tálibok augusztusban megszerezték a hatalmat, az afgán központi bank külföldön elhelyezett mintegy kilencmilliárd dollárnak megfelelő pénzeszközeit azonnal befagyasztották. Ezzel szinte egy időben leállították a külföldi segélyeket, amelyek eddig lélegeztetőgépen tartották az ország gazdaságát, például az államigazgatási kiadások harmadát ezekből finanszírozták.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/04/dollar-valuta-afgani-penz-afganisztan/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hajtóvadászat indult a fegyveres migránsok után a magyar-szerb határnál

Két migránsbanda támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben; a helyszíni …