2019. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Barry lecsapott, de a vihar java még hátravan

Hirdetés

Barry lecsapott, de a vihar java még hátravan

A Barry nevű trópusi vihar folytatja az útját az amerikai Lousiana államban, heves esőzést, árvizeket és lakhatatlanná vált otthonokat hagyva maga után – írja a BBC.

Hirdetés

Útban a partok felé Barry még egyes kategóriájú hurrikánná fejlődött (ezzel ez lett a szezon első hurrikánja), a legerősebb széllökései akkor elérték az óránkénti 120 kilométeres sebességet is, és az amerikai Országos Hurrikánközpont (NHC) életveszélyes vihardagályra figyelmeztetett Louisiana és Mississippi partjainál, valamint heves esőzésekre, hirtelen áradásokra, erős, fákat kicsavaró és áramszünetet okozó szelekre.

A hurrikánból aztán időközben trópusi viharrá szelídült, mire magyar idő szerint szombat este partot ért a louisianai Intracoastal City közelében. Ezzel együtt továbbra is pusztítással fenyeget: a széllökések ugyan 96 kilométer per órásra csillapodtak, az igazi veszélyt azonban a […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/07/14/barry_hurrikan_tropusi_vihar_egyesult_allamok_louisiana_eso_arviz_aradas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Faölelgető hippikből történelmi csúcsra: berobbantak a politikába a zöldek

Faölelgető hippikből történelmi csúcsra: berobbantak a politikába a zöldek

Az adományok segítségével több mint 24 órányi podcastet gyártottunk idén. Miközben az európai sajtó évek …