2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft

Banánt ettek, deportálják a menekülteket

Az utóbbi másfél hétben számos videó jelent meg a közösségi médiában, főként a TikTokon, amiken állítólag szíriaiak banánt esznek. Ez pedig a török hatóságok provokációnak vették, a következmény pedig az országból történő kiutasítás.

Mint ismeretes, a menekültválság csúcsán Törökország mintegy 4 millió szíriainak adott otthont, jóllehet, azok, akik megtakarítás nélkül érkeztek a hazájukkal szomszédos országba, főként a mezőgazdaságban találtak rendkívül alacsony bérezésű munkát. 

Törökország gazdasága az utóbbi időben nem mutat rózsás eredményeket, amit az átlag állampolgárok meg is éreznek a bőrükön. A banán-botrány pedig abban gyökerezik, hogy egy török online hírportál lefilmezte egy szíriai nő és egy török férfi vitáját Isztambul egyik utcáján. A konfliktus arról szólt, hogy a férfi nehezményezte, hogy a nő banánt eszik. 

Kényelmes életed van. Én nem tudok banánt enni, te bezzeg kilószámra veszed

Hirdetés

– hangzik el a török férfi szájából, rámutatva a gazdasági problémákból fakadó, növekvő szírellenességre Törökországban.  

Ugyanabban a videóban egy török nő is csatlakozik a szírek ekézéséhez, mondván, hogy nem vesznek részt a szíriai konfliktusban, de azért hazajárnak a vallási ünnepségekre. 

Fricskából ezért a törökországi szíriaik olyan videókat töltöttek fel a közösségi platformokra, amiken banánt esznek. A török hatóságok pedig ezt gyűlöletkeltésnek és a török emberek megsértésének vették, állítólag tizenegy szírt ennek címén őrizetbe is vettek. 

<iframe width="100%" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/ELwBOVqom5o?enablejsapi=1" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/10/31/banan-sziria-torokorszag-kiutasitas-menekultek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

A chicagói lövöldözés gyanúsítottját hét rendbeli gyilkossággal vádolták meg

Ahogy az Origo is beszámolt róla, lövöldözés történt Chicagóban, a július 4-i fesztiválon. A gyanúsítottat, …