2022. május 24., keddMa Eszter napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 383,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 371,00 Ft
2022.05.24. Eszter Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 383,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 371,00 Ft

Az oroszok megüzenték a Nyugatnak, mire készülnek a háború után

Oficerov-Belszkij csütörtöki nyilatkozatában rámutatott, hogy a háború – vagy orosz szóhasználattal: a különleges hadművelet – befejezése után ismét az égető globális kérdések kerülnek majd az előtérbe: a terrorizmus elleni küzdelem, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés, a migrációs kérdések, valamint az világ élelmezésbiztonsága. Az európai kormányoknak kezelniük és enyhíteniük kell majd a világjárvány időszakában meghozott hatástalan intézkedések, valamint az oroszellenes szankciók következményeit– fogalmazott.

A Lenta.ru-nak nyilatkozó kutató szerint a politikai térben a háború után „új párbeszédek” kezdődnek majd, amelyekhez csatlakoznia kell Lengyelországnak is. Moszkvával folytatott párbeszédre gondolok – pontosított. Arra figyelmeztetett: ha „Lengyelország a pálya szélén marad”, akkor véleményét, álláspontját és érdekeit nem veszik majd figyelembe.

Az orosz hatóságok a történteket a bécsi egyezmény durva megsértésének tekintik, és hangsúlyozzák, hogy a lengyel fél nem biztosította az orosz diplomaták védelmét, vagyis nem teljesítette egyik fő kötelezettségét.

A további lépésekről szóló döntés attól függ, hogy Varsó hogyan reagál Moszkva követeléseire – szögezte le szerdán az orosz fél.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20220512-orosz-ukran-haboru-utan-lengyelorszag.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Börtönre ítéltek egy volt brit parlamenti képviselőt fiatalkorú fiú megerőszakolásáért

A 48 esztendős Imran Ahmad Khan a közép-angliai Wakefield városát képviselte a londoni alsóház konzervatív …