2022. július 1., péntekMa Annamária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 396,00 Ft | USD: 379,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.01. Annamária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 396,00 Ft | USD: 379,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Az Emberi Jogok Európai Bírósága elítélte Magyarországot

A szóban forgó iraki menekültcsalád a Szerbia és Magyarország közötti tranzitzónában kényszerült mintegy négy hónapot tölteni még 2017-ben – derült ki az Emberi Jogok Európai Bírósága dokumentumaiból, amelyeket az ítéletről oldalukra feltöltöttek.

A menekültcsalád eredetileg azért hagyta el Irakot, mert a kurd származású családfőt megkínozták a helyi biztonsági szolgálat emberei. Több országon is átutaztak, mire 2017. április 3-án a Tompában található tranzitzónába értek, ahol a menedékkérelmüket is benyújtották.

A menekültcsaládnak egy élethez alkalmatlan konténerben kellett várnia a tranzitzónában, amíg kérelmét elbírálták. Rendőr kíséretében hagyhatták el a tranzitzónát fontos találkozók miatt, mint például orvosi látogatás.

A várakozás alatt a feleség veszélyeztetett terhes volt, ezért a nőt kiengedték a magyar hatóságok, hogy elmehessen a kórházba vizsgálatokra,

Hirdetés

azonban eközben az édesapa végig bilincsben volt.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/06/06/magyarorszag-itelet-emberi-jogok-europai-birosaga/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

11 év után térhetnek vissza egy város lakói Fukusima közelében

Okumában helyi idő szerint reggel 9 órakor oldották fel a korlátozásokat egy 8,6 négyzetkilométeres területen, …