2019. december 14., szombatMa Szilárda napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
2019.12.14. Szilárda Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 328,00 Ft | USD: 294,00 Ft | CHF: 299,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / Az afgán elnök kampányrendezvénye közelében robbantottak, 24-en meghaltak

Hirdetés

Az afgán elnök kampányrendezvénye közelében robbantottak, 24-en meghaltak

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát a közép-afganisztáni Parvan tartomány fővárosában, Csarikarban kedden, Asraf Gáni afgán elnök kampányrendezvényének közelében, a detonációban huszonnégyen meghaltak, és 45-en megsebesültek, közölte az MTI.

Sem az elnöknek, sem a kampánystáb tagjainak nem esett bajuk, és a rendezvényt nem szakították félbe. A helyi kórház igazgatója szerint az áldozatok nagy része nő és gyerek.

Rendőrségi források szerint robbanás történt a fővárosban, az Egyesült Államok nagykövetsége mellett is. Az első jelentések hat halálos áldozatról szólnak. A tálibok szóvivője a Twitteren bejelentette, hogy ők követték el a robbantást.

Afganisztánban eredetileg áprilisban tartottak volna elnökválasztást, de biztonsági okokból kétszer is elhalasztották, végül pedig szeptember 28-ra tűzték ki. A kormány ellen harcoló tálibok az elnökválasztást már korábban szégyenletesnek és az emberek becsapásának nevezték, és fogadkoztak, hogy mindent megtesznek a voksolás megakadályozása érdekében.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2019/09/17/afgan_kampany_gani_robbantas_halottak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Meghalt 13 francia katona egy helikopterbalesetben

A független újságírás nemcsak a kormánytól független, de minden más direkt politikai szándéktól is. Támogass …