2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Alaposan lemorzsolódott Joe Biden népszerűsége

Az elnök pártja elvesztette a nemzet bizalmát

A demoralizált demokratáknak számvetésre van szükségük a virginiai és a New Jersey-i választási éjszaka után, amely intő jelekkel figyelmeztet, hogy rosszul ítélték meg a nemzet hangulatát a jövő évi félidős választások előtt.

A virginiai választást gyakorlatilag a Joe Biden első évéről szóló népszavazásnak tekintették egy olyan államban, amelyet egy éve tízpontos előnnyel nyertek meg. A republikánus jelölt, Glenn Youngkin azonban nem egyszerűen diadalmaskodott, hanem megmutatta a republikánusoknak, hogy másutt miként kell nyerni – miközben távol tartotta a választásoktól Donald Trump volt elnököt.

Ezzel egyidejűleg New Jersey-ben, egy olyan államban, amelyet Biden még kényelmesebb előnnyel nyert meg, Phil Murphy demokrata kormányzó újraválasztási versenye még mindig túl szoros ahhoz, hogy győztest lehessen hirdetni – jelentette a CNN. Ez csak erősíti az érzést, hogy az elnök pártja elvesztette a nemzet bizalmát. Ugyancsak előnyben van az eddig összeszámolt szavazatok alapján a virginiai főügyészi posztért ringbe szálló kubai származású republikánus Jason Myares, és esélyes az egykori tengerészgyalogos, Winsome Sears, aki az első afroamerikai republikánus női alkormányzója lehet az államnak. 

Hirdetés

A polgármesteri választásokon hozták a helyeket

A polgármesteri választásokon még hozták a helyeket a demokraták. New Yorkban a várakozásoknak megfelelően nyert Eric Adams, és váltotta párttársát, Bill de Blasiót. Pittsburgh-ben megválasztották a város első afroamerikai polgármesterét, az ugyancsak demokrata Ed Gainey-t. Bostonban az ázsiai-amerikai származású Michelle Wu került a polgármesteri székbe, ugyancsak demokrata oldalról. 

Miközben a demokraták az irdatlan szociális kiadásokra szánt pénzekről vitatkoznak, a republikánusok olyan kérdéseket feszegetnek, amelyek a választókat közvetlenebbül foglalkoztatják: például a lassuló gazdaság, a magas benzinárak, a drága élelmiszerek, a bűnözési ráta és a szülők azon jogával kapcsolatos aggodalmak, miként befolyásolhatják a tantervet.

Az aggodalmakat pedig csak fokozza az elhúzódó világjárvány.

Beintettek az elnöknek

Egy felmérés szerint tíz felnőttből hét, köztük a demokraták közel fele úgy véli, hogy az ország rossz irányba halad, csaknem hatvan százaléka negatívan ítéli meg Biden gazdasági teljesítményét alig kilenc hónappal elnöksége kezdete után – tette közzé az NBC News az október végén összegzett közvélemény-kutatásának az adatait.

Egy évvel a 2022-es félidős választások előtt és néhány nappal a Virginia államban zajló, nagy érdeklődéssel kísért kormányzói verseny előtt Biden gyenge értékelése a pártját is megviselte: a demokraták lemaradtak a republikánusok mögött abban, hogy melyik párt kezeli jobban a gazdaságot, az inflációt és a bevándorlást, míg az oktatás és a járványkezelés terén simán vesztettek.

„A demokraták egy olyan országgal szembesültek, amelynek véleménye Biden elnökről április óta meredeken negatív irányba fordult – mondta a Jeff Horwitt, a Hart Research Associates demokrata közvélemény-kutatója, aki a felmérést Bill McInturff-fel, a Public Opinion Strategies republikánus közvélemény-kutatójával együtt végezte. – A Biden-elnökség ígéretei: a tudás, a hozzáértés és a stabilitás a nehéz időkben mind megkérdőjeleződtek” – folytatta Horwitt.

Az emberek a stabilitásra és a nyugalomra szavaztak, ehelyett instabilitást és káoszt kaptak

– magyarázta a lesújtó eredmény okát kollégája, Peter Hart szintén demokrata közvélemény-kutató.

A felmérésben a felnőttek 42 százaléka mondta azt, hogy összességében helyesli Biden elnöki munkáját. Ez hét százalékpontos csökkenés augusztus óta. A […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/03/lemorzsolodott-biden-nepszerusege/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hajtóvadászat indult a fegyveres migránsok után a magyar-szerb határnál

Két migránsbanda támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben; a helyszíni …