2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

A színfalak mögött fontos kérdésekről egyeztet Washington és Moszkva

Nyikolaj Patrusev, az orosz biztonsági tanács titkára Moszkvában egyeztetett William Burnsszel, az amerikai Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) igazgatójával. Ez az első alkalom, hogy Burns CIA-igazgatói minőségében találkozott Patrusevvel. Burns és az SZB titkára legutóbb 2013-ban találkoztak az Egyesült Államokban, akkor az amerikai tisztségviselő John Kerry volt külügyminiszter első helyetteseként fogadta Patrusevet – számolt be az MTI.

Az orosz biztonsági tanács titkára rendszeres kapcsolatot tart Jake Sullivannel, Joe Biden amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadójával, akivel idén hat alkalommal telefonon, egyszer pedig személyesen is egyeztetett. Burns 2005 és 2008 között Washington moszkvai nagyköveteként szolgált, és idén márciusban nevezték ki a CIA élére.

Az Egyesült Államok moszkvai nagykövetsége megerősítette, hogy Burns egy magas rangú tisztségviselőkből álló delegáció élén Joe Biden megbízásából kétnapos látogatásra érkezett az orosz fővárosba a bilaterális viszonyhoz fűződő ügyek megvitatására.

Hirdetés

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/03/amerikai-cia-orosz-biztonsagi-tanacs-klimavaltozas-kiberbiztonsag-william-burns-nyikolaj-patrusev/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Megdöbbentő fordulat: egy harmadik ország is belépett a háborúba

A július 3-ai belarusz függetlenség napja alkalmából felszólaló elnök azt mondta: az oroszok és a …