2020. június 4., csütörtökMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A Soros-hajó kapitányai kitüntetést kapnak Párizs balos főpolgármesterétől

A Soros-hajó kapitányai kitüntetést kapnak Párizs balos főpolgármesterétől

A spanyol származású, szocialista Anne Hidalgo főpolgármester vezette párizsi városháza a francia főváros legrangosabb kitüntetését, az úgynevezett Grand Vermeil-t adományozza Carola Rackete-nek és Pia Klempnek, a Sea Watch 3 nevű Soros-hajó kapitányainak. Ez ellen határozottan tiltakozik Matteo Salvini olasz belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes, aki képmutatásnak nevezi a már letartóztatott Rackete és társa kitüntetését.

A Le Figaro vezető konzervatív francia napilap idézi a nemzetközi ügyekért felelős párizsi főpolgármester-helyettes, a szintén szocialista Patrick Klugman sajtóközleményét is, amely szerint a kitüntetést azért adományozzák a két kapitánynak, mert az „olyan szervezetek, mint az SOS Méditerranée vagy a Sea Watch tiszteletet érdemelnek és tiszteletre köteleznek bennünket a (segítségnyújtás elől) elzárkózó európai kormányokkal szemben.”„A két német állampolgár, Carola Rackete és Pia Klemp ennek a harcnak az emblematikus figurái, azon európai értékek hordozói, amelyekhez hűségesnek kell lennünk, és amelyekre a párizsi városháza ismételten fel akarja hívni kontinensünk figyelmét” – tette hozzá közleményében Patrick Klugman. 

Az Origo, a Sea Watch 3 Soros hajó illegális tevékenységével kapcsolatban írta meg, hogy a bevándorlásellenes Matteo Salvini olasz belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes szerint a Soros-hajó egyik kapitánya (Carola Rackete) háborús bűnös, akit börtönbüntetésre kellene ítélni.A nemzetközi baloldal valóságos hőssé és médiacelebbé avatta Carola Racketet, miközben a kapitányt az olasz hatóságok illegális kikötés vádjával letartóztatták, mivel a hajóján tartózkodó 40 illegális migránst partra juttatta.

Carola Rackete-nek július 18-án kell bíróság elé állnia a szicíliai Agrigentóban, és Pia Klempnek, a hajó másik kapitányának is az olasz igazságszolgáltatással kell szembe néznie hamarosan.

Európába igyekvő illegális bevándorlók rendőri őrizet mellett partra szállnak Lampedusán 2019. június 29-én, miután az őket szállító Sea Watch 3, a Sea-Watch nevű német álcivil szervezet holland bejegyzésű hajója kikötési engedély nélkül, erőszakkal behajtott a kikötőbeForrás: MTI/EPA/ANSA/Elio Desiderio

A kitüntetés mellett, amely átadásának időpontja még bizonytalan, a szocialista vezetésű párizsi városháza 100 ezer eurós gyorssegélyt is folyósít a Soros-féle SOS Méditerranée szervezetnek, hogy az újabb migránsokat tudjon úgymond „kimenteni” (valójában csempészni) a Földközi-tengeren.

Twitter-üzenetében Matteo Salvini keményen kritizálta a franciák magatartását, „a francia képmutatás: kitüntetni Carola Rackete-et, mint valami hőst, miközben Párizs nem is válaszolt a segítségkérésükre” – hangsúlyozta álláspontját az olasz belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20190714-a-soroshajo-kapitanyai-kituntetest-kapnak-parizs-baloldali-fopolgarmesteretol.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Pert nyert Magyarország az Európai Bíróságon, de nincs kihatása

Pert nyert Magyarország az Európai Bíróságon, de nincs kihatása

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! Egy …