2019. július 19., péntekMa Emília napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
2019.07.19. Emília Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 325,00 Ft | USD: 289,00 Ft | CHF: 294,00 Ft
Kezdőlap / Külföld / A Soros-hajó kapitányai kitüntetést kapnak Párizs balos főpolgármesterétől

Hirdetés

A Soros-hajó kapitányai kitüntetést kapnak Párizs balos főpolgármesterétől

A spanyol származású, szocialista Anne Hidalgo főpolgármester vezette párizsi városháza a francia főváros legrangosabb kitüntetését, az úgynevezett Grand Vermeil-t adományozza Carola Rackete-nek és Pia Klempnek, a Sea Watch 3 nevű Soros-hajó kapitányainak. Ez ellen határozottan tiltakozik Matteo Salvini olasz belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes, aki képmutatásnak nevezi a már letartóztatott Rackete és társa kitüntetését.

A Le Figaro vezető konzervatív francia napilap idézi a nemzetközi ügyekért felelős párizsi főpolgármester-helyettes, a szintén szocialista Patrick Klugman sajtóközleményét is, amely szerint a kitüntetést azért adományozzák a két kapitánynak, mert az „olyan szervezetek, mint az SOS Méditerranée vagy a Sea Watch tiszteletet érdemelnek és tiszteletre köteleznek bennünket a (segítségnyújtás elől) elzárkózó európai kormányokkal szemben.”„A két német állampolgár, Carola Rackete és Pia Klemp ennek a harcnak az emblematikus figurái, azon európai értékek hordozói, amelyekhez hűségesnek kell lennünk, és amelyekre a párizsi városháza ismételten fel akarja hívni kontinensünk figyelmét” – tette hozzá közleményében Patrick Klugman. 

Az Origo, a Sea Watch 3 Soros hajó illegális tevékenységével kapcsolatban írta meg, hogy a bevándorlásellenes Matteo Salvini olasz belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes szerint a Soros-hajó egyik kapitánya (Carola Rackete) háborús bűnös, akit börtönbüntetésre kellene ítélni.A nemzetközi baloldal valóságos hőssé és médiacelebbé avatta Carola Racketet, miközben a kapitányt az olasz hatóságok illegális kikötés vádjával letartóztatták, mivel a hajóján tartózkodó 40 illegális migránst partra juttatta.

Carola Rackete-nek július 18-án kell bíróság elé állnia a szicíliai Agrigentóban, és Pia Klempnek, a hajó másik kapitányának is az olasz igazságszolgáltatással kell szembe néznie hamarosan.

Hirdetés

Európába igyekvő illegális bevándorlók rendőri őrizet mellett partra szállnak Lampedusán 2019. június 29-én, miután az őket szállító Sea Watch 3, a Sea-Watch nevű német álcivil szervezet holland bejegyzésű hajója kikötési engedély nélkül, erőszakkal behajtott a kikötőbeForrás: MTI/EPA/ANSA/Elio Desiderio

A kitüntetés mellett, amely átadásának időpontja még bizonytalan, a szocialista vezetésű párizsi városháza 100 ezer eurós gyorssegélyt is folyósít a Soros-féle SOS Méditerranée szervezetnek, hogy az újabb migránsokat tudjon úgymond „kimenteni” (valójában csempészni) a Földközi-tengeren.

Twitter-üzenetében Matteo Salvini keményen kritizálta a franciák magatartását, „a francia képmutatás: kitüntetni Carola Rackete-et, mint valami hőst, miközben Párizs nem is válaszolt a segítségkérésükre” – hangsúlyozta álláspontját az olasz belügyminiszter és miniszterelnök-helyettes.

Forrás:
https://www.origo.hu/nagyvilag/20190714-a-soroshajo-kapitanyai-kituntetest-kapnak-parizs-baloldali-fopolgarmesteretol.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Csak hűsölni mentek a strandra, végül megmentettek 6 delfint

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2019/07/19/strandolok_mentettek_meg_partra_vetodott_delfineket_georgiaban/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …