2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 386,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 386,00 Ft | CHF: 404,00 Ft

A jordániai királlyal tárgyalt az izraeli miniszterelnök

II. Abdalláh újból megerősítette, hogy létre kell hozni a politikai kereteket az igazságos, átfogó és tartós, a kétállami megoldáson alapuló béke eléréséhez a palesztinok és Izrael között. A király az általános nyugalom fenntartásának szükségességéről is beszélt, valamint arról, hogy tiszteletben kell tartani Jeruzsálem történelmi és jogi status quóját, az iszlám és a keresztény vallás szent helyeit. Ammánban szokatlan diplomáciai gesztusként a jordániai zászló mellett elhelyezték az izraeli zászlót is – emelte ki a ynet.

Az izraeli miniszterelnöki hivatal közleményében hangsúlyozta, hogy a hosszú találkozót meleg légkör uralta, az államférfiak közösen fogyasztották el az ebédet is. Megvitattak számos lehetőséget, amelyekkel újabb tartalommal tölthetik meg a két ország közötti békeszerződést és javíthatják a nemzeteik közötti hosszú távú kapcsolatokat – írja az MTI.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2022/07/27/jordania-kiraly-targyalas-izraeli-miniszterelnok-kapcsolat/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Itt a legrémisztőbb jóslat a háború folytatására

A Kreml az anyaország részének tekinti a megszállt területeket, írja a Times-ban Sir Richard Barrons, …