2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

A CNN kamerái előtt adtak el egy 9 éves kislányt egy 55 éves férfinak

Afganisztánban jelenleg súlyos humanitárius krízis zajlik, az ENSZ Élelmezési Világprogramja  (WFP) szerint milliók halhatnak éhen emiatt. Most a CNN kamerái előtt adtak el egy 9 éves afgán kislányt egy 55 éves férfinak azért, hogy a család többi tagja ne éhezzen.

A 9 éves Parwana Malik még október 22-én azt mondta a CNN-nek: fél attól, hogy a férfi verni fogja és munkára fogja kényszeríteni. Családja már négy éve is egy menekülttáborban élt Északnyugat-Afganisztánban, de a tálibok hatalomátvétele óta még rosszabb lett a helyzetük. Először a 12 éves lányukat kellett eladniuk, most pedig a 9 évestől is meg kell válniuk. 

A kislány édesapja, Abdul Malik azt mondta: lelkiismeret-furdalása van és szégyenli magát, de nem tud mit tenni. Már rengeteg pénzt kölcsönöztek és a felesége is koldulni kényszerült, ő maga pedig hiába keresett, nem talált munkát. 

Hirdetés

Nyolcan vagyunk a családban. El kell őt adnom azért, hogy a többiek életben maradhassanak

– mondta.  Október 24-én aztán meg is érkezett a vevő és kecskékben, földbirtokban, valamint készpénzben átadta a körülbelül 2200 dollárnak megfelelő vételárat a kislányért, majd elvitte őt.

Itt a felesége. Kérem, vigyázzon rá, most már Ön felel érte. Ne verje őt 

– mondta az édesapa a férfinak. A vevő azt mondta, hogy már van felesége és a gyermek a háztartásban fog dolgozni. Ezután kézen fogta a kislányt, és kivezette őt az autójához. A lány az udvaron megpróbált ugyan ellenállni, de hiába. 

A család az eladásán szerzett pénzzel néhány hónapig kihúzhatja ugyan, de ha az elfogy, akkor könnyen lehet, hogy ismét el kell adniuk egy gyermeket. 

Nekünk már nincs jövőnk, azt megsemmisítették. Ha nem javul a pénzügyi helyzetünk, akkor egy másik lányomat is el kell adnom – valószínűleg a kétéveset

– mondta az édesapa

A civil szervezetek szerint a kislányok helyzetén sokat rontott az, hogy a tálibok hatalomátvétele óta középiskolába sem járhatnak. Ezáltal ugyanis jövőképük sincs, és a családok még inkább úgy gondolják, hogy nincs más lehetőség, mint hogy eladják őket. 

Napról napra egyre több család adja el a gyermekét. Nincs élelem, nincs munka, úgy érzik, muszáj ezt tenniük 

– mondta a CNN-nek nyilatkozva egy helyi emberi jogi aktivista. 

Korábban a BBC közölt riportot egy hasonló esetről, ahol egy csecsemőt adtak el azért, hogy a család többi tagja ne éhezzen. 

A középkorba süllyed vissza Afganisztán

Az augusztusi tálib hatalomátvételt követően kezdett hihetetlenül gyorsan lecsúszni az afgán gazdaság, amely addig sem volt világszínvonalú. A 20 éven át tartó amerikai “demokratizálás” eredményeként ugyan a nők is járhattak iskolába, állást vállalhattak a közigazgatásban, a korábbiakhoz képest demokratikus választásokat tartottak, sokfelé sikerült új utakat építeni, javítottak az egészségügyi ellátáson, de például nem sikerült az a mezőgazdasági program, amellyel a gazdákat tömegesen átszoktatták […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/kulfold/2021/11/02/eladtak-egy-9-afgan-eves-kislanyt-egy-55-eves-ferfinak/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hajtóvadászat indult a fegyveres migránsok után a magyar-szerb határnál

Két migránsbanda támadt egymásra lőfegyverekkel szombat hajnalban a magyar határhoz közeli szabadkai erdőben; a helyszíni …