2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Tapsolnak örömükben az európai gázvállalatok, miközben az oroszok ráeresztik az emberekre a rezsidémont

Miközben energiaválság sújtja Európát, télen várhatóan számtalan háztartást fog megkörnyékezni a rezsidémon, melyet Oroszország kedve szerint enged ki a palackból, az európai gáztranzittal foglalkozó vállalatok brutális profittal zárták az idei év első felét. 

A Földgázpiaci Szállításirendszer‑üzemeltetők Európai Hálózata (ENTSOG) 26 vállalatának részvényesei elégedetten konstatálhatták, hogy mintegy 4 milliárd eurós nyereséggel zárult az energiaválság kialakulását megelőző időszak.

A Global Witness nonprofit elemző cég vizsgálata szerint a Wintershall Dea német gáz- és olajcég csak július és szeptember között 245 százalékos többletprofittal számolhatott, ami számszerűsítve 243 millió euró összegnek felel meg. 

Hirdetés

Mario Mehren, a Wintershall vezérigazgatója nem is rejtette véka alá, hogy a nyereségturbó a „konstruktív nyersanyagár-környezetnek, különösképpen a téli időszakban

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/10/31/foldgaz-energiavalsag-futesszezon-europa-oroszorszag-rezsidemon/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Eladó a híres Gucci-ház

A londoni luxusingatlanok piaca idén fellendülőben van. Svájc egyik leggazdagabb embere, Ernesto Bertarelli 92 millió …