2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Szijjártó Péter: Sikertörténet a Magyarország és Dél-Korea közötti gazdasági együttműködés

Egyértelmű sikertörténet a Magyarország és Dél-Korea közötti gazdasági együttműködés, ami abból is látszik, hogy az elmúlt húsz évben a kétoldalú kereskedelmi forgalom volumene a tízszeresére nőtt − jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután dél-koreai vezetőkkel egyeztetett.

A mostani alkalmat megelőzően, utoljára 2001-ben fogadták a dél-koreai elnököt Magyarországon, azóta jelentősen felértékelődött a két ország kapcsolata. Szijjártó Péter szerint erre jó példa, hogy a kétoldalú kereskedelmi forgalom értéke tavaly megközelítette a 4,5 milliárd dollárt, azonban idén még ennél is magasabb lesz, és rekordot fog dönteni.

Ennél is fontosabb, hogy a dél-koreai vállalatok európai beruházásaik célpontjai között Magyarországot egyértelműen a lista tetején szerepeltetik

− fogalmazott Szijjártó Péter. Hozzátette: mára a kelet-ázsiai ország cégei jelentik a negyedik legnagyobb beruházói közösséget Magyarországon.

Hirdetés

A miniszter elmondta, hogy a dél-koreai vállalatok vezető szerepet játszanak az elektromos autóiparban a világpiacon, és ők diktálják a tempót az elektromos akkumulátorok gyártásában. Ezek a cégek pedig hatalmas kapacitásokat hoznak létre − tette hozzá.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/03/szijjarto-peter-kulgazdasagi-es-kulugyminiszter-del-korea-min-dzsein-samsung/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

10 milliárd forintos vállalati fejlesztés valósult meg Jászberényben

Varga Mihály, a Jász-Plasztik Kft.-nél tartott ünnepségen a legfontosabb feladatnak nevezte megvédeni az eddig elért …