2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Szijjártó Péter: A legfontosabb feladat az eredmények megvédése, a növekedés fenntartása

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető a Kostal-csoport beruházásának bejelentésén arról számolt be, hogy a német autóipari beszállító vállalat Budapesten hozza létre első globális üzleti szolgáltatóközpontját. A projekt a tervek szerint 360 új munkahelyet teremt, s a cég a jövőbeli alkalmazottak számára 1,15 milliárd forint értékben képzési programot indít, amelyhez az állam 570 millió forint támogatást nyújt.

Beszédében kiemelte, hogy az elmúlt két és fél évben a koronavírus-járvánnyal és az ukrajnai háború kirobbanásával kétszer is óriási sokk érte a világgazdaságot, amelynek ezek nyomán teljesen megváltozott a szerkezete.

A miniszter aláhúzta, hogy hazánkban továbbra is a német vállalatok alkotják a legnagyobb beruházói közösséget: 6000 cég összesen 300 ezer embernek ad munkát az országban.

Magyarországnak emellett Németország a legnagyobb kereskedelmi partnere: a forgalom tavaly rekordot döntött, értéke 60 milliárd euró közelében volt, amelyből a magyar export 32 milliárd eurót tett ki. A lendület ráadásul kitart, ugyanis az idei év első két hónapjában a kétoldalú kereskedelem volumene további 12 százalékkal bővült – sorolta. A Kostal-csoport öt kontinens 21 országában, 46 helyszínen van jelen.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220524-a-legfontosabb-feladat-az-eredmenyek-megvedese-a-novekedes-fenntartasa.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Változtatást kezdeményeznek a boltok vasárnapi nyitva tartásában

Ahogy nagyon sok hazai ágazatban, úgy a kereskedelemben is munkaerőhiány tapasztalható – áll a Kereskedelmi …