2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 386,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 386,00 Ft | CHF: 404,00 Ft

Robotkutyákkal kerestetné meg szeméttelepeken az elvesztett vagyonát egy brit férfi

James Howells egy walesi informatikus, aki 2013-ban, egy irodai lomtalanításkor kidobott egy régi merevlemezt. Az adathordozón azonban 8000 bitcoin volt, amely szerdai árfolyamon nagyjából 72 milliárd forintot ér. A férfi most úgy véli, hogy a merevlemez a dél-walesi Newport valamelyik szeméttelepén hever – írja a The Guardian.

A városi tanács korábban környezetvédelmi okokra hivatkozva elutasította a 37 éves férfi többszöri megkeresését, hogy átkutathassa a szeméttelepeket. Howells azonban nem adta fel, és egy 10 millió fontba (kb. 4,5 milliárd forint) kerülő tervet dolgozott ki az elveszett vagyon megtalálására. A kutatást különböző fedezeti alapoktól származó tőkéből finanszírozná.

A férfi számára azonban a legnagyobb problémát továbbra is a városi tanács engedélye jelenti. A hatóságok ugyanis egyelőre nem is hajlandóak tárgyalni vele. Közölték ugyanis, hogy Howells projektje túlságosan nagy környezetvédelmi kockázatot jelentene. Egyelőre tehát úgy tűnik, a nagyszabású kutatás nem fog megvalósulni, de Howells feltehetőleg nem fogja egykönnyen feladni a tervét.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220803-bitcoin-kriptovaluta-szemet-robot-vagyon.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Sörrel töltött talpú sportcipőt dobott piacra egy sörgyártó cég

A sneakert a Shoe Surgeon tervezte, akik korábban már Drake és LeBron James számára is …