2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Műszaki meghibásodást okozhat a rossz minőségű AdBlue a Mol szerint

A romlandó, rossz minőségű, lejárt szavatosságú AdBlue adalékanyag a járművekben költséges javítással járó műszaki problémákat, és akár maradandó károsodást is okozhat – írja az MTI-hez eljuttatott pénteki közleményében a Mol.

A vállalat arról is beszámolt, hogy elegendő AdBlue-ja van ahhoz, hogy a normál fogyasztói igényeket kielégítse, ráadásul szeptember óta 20 százalékkal többet kap a gyártóktól.

Hozzátették: ha csak a szükséges mennyiséget vásárolják meg a fogyasztók, a piac rövid időn belül helyreáll, és mindenkinek jut majd a termékből.

Hirdetés

A dízelmotoros járművek adalékanyagát személygépjárművek esetén jellemzően tízezer kilométerenként, nehéz tehergépjárművek esetén pedig ötezer kilométerenként érdemes utántölteni.

Leszögezték: a Molhoz továbbra is annyi AdBlue érkezik a gyártóktól, amennyivel normál kereslet esetén biztosítani tudja az autósok zavartalan ellátását.

A vállalat azt is közölte, hogy a sajtóhírek nyomán kialakult pánikfelvásárlás okozta a készlethiányt a tíz-hússzorosára nőtt lakossági kereslet mellett, ezért a Mol továbbra is arra kéri a fogyasztókat, hogy a termékből csak megbízható forrásból és a valóban szükséges mennyiséget vásárolják meg, hogy rövid időn belül elegendő AdBlue legyen az utakon a hét minden napján.

Ahogy arról az

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/10/29/mol-adblue-muszaki-meghibasodas-adalekanyag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

10 milliárd forintos vállalati fejlesztés valósult meg Jászberényben

Varga Mihály, a Jász-Plasztik Kft.-nél tartott ünnepségen a legfontosabb feladatnak nevezte megvédeni az eddig elért …