2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Most még Svájcnak is fel kell készülnie minden eshetőségre

Az Ukrajna elleni orosz támadást követő esetleges gázhiányra a svájci kormány áprilisban kezdett terveket kidolgozni. Most azt közölte, hogy olyan intézkedéseket dolgoznak ki, amelyek a lakossági fogyasztást is csökkentik, és az esetlegesen kialakuló áramelosztási nehézségekre is felkészülnek. 

A kormány most megbízta a nemzeti hálózatüzemeltetőt, a Swissgridet, hogy fejlesszen ki, és működtessen egy új felügyeleti rendszert az áramellátás alakulásának megfigyelésére. Ez a tervek szerint 2022-ben már élesedni is fog.

A megfigyelőrendszer feladata, hogy tájékoztatást nyújtson a jelenlegi svájci ellátási és piaci helyzetről, valamint hogy elemzéseket tudjunk ezen keresztül végezni

– áll a szövetségi gazdasági, oktatási és kutatási minisztérium közleményében a Reuters szerint. A rendszer azt fogja figyelni, hogy Svájc mennyi ideig tudja aktuálisan biztosítani villamosenergia-ellátását villamosenergia-import nélkül. 

Hirdetés

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/05/05/svajc-energetika-aramellatas-recesszio-oroszorszag-ukrajna-valsag/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Változtatást kezdeményeznek a boltok vasárnapi nyitva tartásában

Ahogy nagyon sok hazai ágazatban, úgy a kereskedelemben is munkaerőhiány tapasztalható – áll a Kereskedelmi …