2022. augusztus 17., szerdaMa Jácint napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.08.17. Jácint Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 420,00 Ft

Minden nap fogyasztunk egy élelmiszert, amit fehér halálnak neveznek

Noha a só és a cukor is fontos szerepet tölt be a szervezetben, fontos tudni, hogy melyik mennyire káros és milyen mértékben – hangsúlyozza a Promotions.hu cikke.

Hogyan hat a só a szervezetre?

A gyakran nátriumnak nevezett só esszenciális elektrolitként működik a szervezetben, és a folyadékok szabályozására szolgál. Mérsékelt fogyasztása segíti a szervezet megfelelő működését, a túlzott sómennyiség pedig egészségügyi problémákhoz vezethet. Az étrendi irányelvek szerint egy személy nem fogyaszthat egy teáskanálnál vagy 6 grammnál többet egy nap. A legtöbb ember azonban az Egészségügyi Világszervezet szerint, körülbelül kétszer többet fogyaszt, mint az ajánlott nátriumszint.

Cukor versus só

Összefoglalva, a két összetevő egyike sem káros az egészségre, ha mértékkel fogyasztjuk. De a cukor sokkal ártalmasabb az egészségre, ha túl sokat fogyasztunk belőle. A szakértők a cukor és a só mérsékelt fogyasztását javasolják a szövődmények elkerülése érdekében.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220728-so-es-cukor-feher-halal-gazdasag.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Hadiipari együttműködésről tárgyalt Palkovics László Ankarában

Palkovics László hozzátette: Magyarország úgy döntött, hogy külföldi technológiai partnerek bevonásával, de Magyarországon fog gyártani …