2020. március 31., keddMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.03.31. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 357,00 Ft | USD: 322,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Kínában kuponokat osztogatnak, hogy fellendítsék a fogyasztást

Kínában kuponokat osztogatnak, hogy fellendítsék a fogyasztást

Kínában kuponok szétosztásával igyekeznek fellendíteni a koronavírus-járvány miatt meggyengült belföldi fogyasztást – olvasható a CGTN cikkében, amelyet az MTI szemléz.

  • Nankingban, a kelet-kínai Csiangszu tartomány székhelyén a helyi vezetés több mint 300 millió jüan (13,8 milliárd forint) összértékű kupon kibocsátását jelentette be.
  • Csinan, Santung tartomány székhelyének a kormányzata 20 millió jüan (919 millió forint),
  • míg Csöcsiang tartomány 1 milliárd jüan (45,9 milliárd forint) összértékű kupon szétosztását helyezte kilátásba a fogyasztás élénkítésére.

Csang Jing, a Peking Egyetem Kuanghua Gazdálkodástudományi Iskolájának dékánhelyettese a CGTN-nek elmondta: a több fizikai kontaktust igénylő szektorok szükségszerűen lassabban állnak majd talpra a többinél, ugyanakkor a változásokhoz is gyorsan képesek alkalmazkodni.

Azok a szektorok fognak a leggyorsabban helyreállni, – amelyek egyfelől magas értéket nyújtanak a fogyasztók számára, másfelől képesek átstrukturálni az ügyfeleikkel való érintkezést.

A szakértő szerint a korábbi esetek azt bizonyítják, hogy rögtön a járvány lezárultával a fogyasztás lendületesen megemelkedik.

A 2002-2003-ban lezajlott SARS-járvány […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/03/26/kinaban_kuponokat_osztogatnak_hogy_fellenditsek_a_fogyasztast/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Orbán: Minden idők legnagyobb gazdasági csomagját kell elindítani

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, És vannak, akik az Indexet olvassák. Támogass te is! A …