2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft

Kiderült, milyen az ideális mobilbank

Az Index olvasói között alig akad olyan, aki ne használna mobilbankot – egyebek között ez is kiderült abból a felmérésből, amely arra kereste a választ, milyen az ideális mobilbanki applikáció. Arra a kérdésre, hogy használ-e mobilbankot, a válaszolók mintegy 95 százaléka felelt igennel, elenyésző kisebbségben vannak azok, akik valamiért elutasítják a bankolásnak ezt a formáját. A háttérben alapvetően két ok állhat: az egyik az, hogy ezen olvasóknak nincs bankszámlájuk, a másik pedig az, hogy ha rendelkeznek is bankkapcsolattal, biztonsági okokból nem merik a telefonjukban hordani a bankjukat. Attól tartanak, hogy ha ellopják, feltörik a készüléket, akkor a bankszámlájukhoz is hozzáférnek a bűnözők. 

Annak, hogy rohamtempóban terjed a mobiltelefonos bankolás, több oka is van. Az egyik a pandémia, amely előtérbe helyezte a biztonságos, érintésmentes fizetési megoldásokat, a bankfiókon kívüli ügyintézést. Mindehhez persze szükség volt a bankok digitális beruházásaira is. A nagy kereskedelmi bankokat három tényező is sürgette ebben, az egyik, hogy felvegyék a versenyt a fintech cégekkel, a másik a szabályozók – főleg a Magyar Nemzeti Bank – elvárásai, például az azonnali fizetési rendszer bevezetése, a harmadik pedig az ügyfelek igénye.

Fapadosak az igények 

Az utóbbi az Index felmérése szerint egyelőre nem túl magas. Bár a bankok mindenféle kényelmi funkciókkal próbálják bővíteni az applikációkat, csoportosítják a költéseket, vagy lehet velük buszjegyet, autópálya-matricát vásárolni, a felhasználók többsége csak a legalapvetőbb funkciókhoz ragaszkodik.

A toplista első három helyén az egyenleglekérdezés, a számlatörtének és az eseti átutalás áll.

Hirdetés

Ha ebből a három funkcióból valamelyik bank kivenné az egyiket az applikációjából – amit nyilván nem fog megtenni – az ügyfelek többsége annyira elégedetlen lenne, hogy akár bankot is váltana. 

Viszonylag sokan tartják fontosnak, hogy a mobiljukkal tudjanak fizetni a boltokban. Az iPhone-tulajdonosok számára az Apple Pay ma már minden hazai nagybanknál elérhető, az androidos telefonokra készült Google Pay szolgáltatás viszont egyelőre csak kevés hitelintézet szolgáltatási palettáján szerepel, bár ez a helyzet vélhetően hamarosan változni fog. Androidos telefonokra sok bank a saját fejlesztésű applikációját […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/03/mobilbank-mobilapplikacio-bankolas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Így veszítheti el vásárlóként álmai otthonát már az első látogatáson

Ingatlanvásárláskor számtalan tényezőre kell odafigyelniük a vevőknek, kezdve onnan, hogy mennyire zajos a környék, folytatva …