2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

Iskolakezdési támogatások (hogy ősszel ne kelljen kapkodni)

Felmérések alapján 2021. évben az iskolakezdés akár 50.000,- Ft összeget is elérhette egy gyermek estén, ami várhatóan az idén – az inflációnak is köszönhetően – még magasabb mértéket is könnyen kitehet.

Valljuk be, az iskolakezdés komoly kiadással járhat, épp ezért nem mindegy, hogy az érintett szülők milyen módon és honnan juthatnak támogatáshoz e téren. A támogatások iránya többféle is lehet.

Önkormányzatok támogatása iskolakezdés esetére

Az önkormányzatok a fentiekhez hasonlóan, szintén önállóan döntenek arról, hogy biztosítanak-e bármilyen támogatást az ott élők számára az iskolakezdéshez. Amennyiben igen, úgy annak feltételeit rendeletben állapítja meg.

Hirdetés

Tipikusan vagy rászorultsági alapon, vagy nagycsaládosok javára, de lehetséges, hogy egyéb, általánosabb szempontok szerint történhet meg a támogatás. Ez esetben is változó lehet az, hogy a támogatás módja milyen. Lehet pénzbeli, de lehet természetbeni is.

Általánosságban jellemző az, hogy külön kérelemmel lehetséges a támogatást kezdeményezni, melyhez az önkormányzatok nyomtatványt biztosítanak az érintettek számára.

Mivel ez a támogatási forma sem automatikus, így érdemes ebben az esetben is az illetékesnél érdeklődni.

https://das.hu/

Forrás:
https://www.origo.hu/jog/20220609-origo-jog-das-jogszerviz-iskolakezdesi-tamogatas-szabalyok-lehetosegek.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Napokig szinte maguk lesznek az egyik hazai mobilszolgáltató ügyfelei

A tájékoztatás szerint a szolgáltató a hatékonyabb, egységesebb ügyfélkiszolgálás érdekében végez informatikai átállást, ami a …