2020. június 4., csütörtökMa Bulcsú napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.06.04. Bulcsú Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Gazdaság / Furcsa jogi csapda miatt nem kaphat babavárót az OTP-nél, ha uniós állampolgár a házastársa

Furcsa jogi csapda miatt nem kaphat babavárót az OTP-nél, ha uniós állampolgár a házastársa

Olvasónk és házastársa, aki magyar ajkú szlovák állampolgár, az év elején tudta meg, hogy gyerekük lesz. El is határozták, hogy felveszik a kormány családvédelmi akciótervében meghirdetett kedvezményes “babaváró” hitelt. Mindkettőjüknek az OTP-nél van számlája, így logikusnak tűnt, hogy a banknál veszik fel a kedvezményes hitelt. El is mentek egy bankfiókba, ahol kezdetben úgy tűnt, hogy minden rendben van.

Miután átnézték az összes iratunkat (regisztrációs kártya, lakcímkártya, útlevél stb…) közölték, hogy semmi akadálya fel tudjuk venni a hitelt. Május 1.-ével lett meg a 3 éves folyamatos TB fizetési igazolásunk ezért eddig vártunk a hitelbírálati kérelem beadásával.

– írja. Még május előtt egyszer visszamentek egyeztetni a bankba, hogy biztos minden rendben legyen, ne a felvételkor kelljen kapkodni, de ekkor is úgy tűnt, hogy minden oké. Ahogy kitelt a 3 éves TB-viszony határideje (amely feltétele a kedvezményes hitelnek) elmentek, hogy lebonyolítsák a dolgot, ekkor úgy tűnt, már semmi nem állhat közéjük és a kedvezményes 10 millió forint közé. 

Minden rendben is ment míg az ügyintéző hölgy rendszerhibába nem futott, adataink felvételénél. Természetesen még soha nem találkoztak ilyen hibával ezért a központjuktól kértek segítséget. Ők tájékoztattak minket, hogy azért nem tudja felvinni Feleségem adatait, mert nincs magyar személyije.

Kiderült ugyanis, hogy rendelkezni kell magyar személyazonosító okmánnyal, ha az ember az OTP-nél szeretne felvenni hitelt. 

A babaváró kölcsön felvételéhez […]


A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2020/05/23/furcsa_jogi_csapda_miatt_nem_kaphat_babavarot_az_otp-nel_ha_unios_allampolgar_a_hazastarsa/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Amerikában 3,8 milliárd dollárral pörgette fel a gazdaságot az azonos neműek házassága

[…] A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE! Forrás: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/06/03/amerikaban_3_8_milliard_dollarral_porgettek_fel_a_gazdasagot_amiota_legalis_az_azonos_nemuek_hazassaga/ *Tisztelt Olvasó! Amennyiben …