2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Fél évvel meghosszabbítják a vállalkozó orvosok foglalkoztathatóságát a kórházakban

Fél évvel, azaz év végéig meghosszabbítja az Országos Kórházi Főigazgatóság az állami és önkormányzati, valamint a nem állami fenntartású egészségügyi szolgáltatóknál a személyes közreműködői engedélyeket – derül ki a Kunetz Zsombor egészségügyi közgazdász közösségi médiaposztjában közzétett, június 14-i keltezésű hivatalos levélből. A Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató által szignózott levél lényegében azt teszi lehetővé, hogy a sürgősségi és aneszteziológiai intenzív ellátásban továbbra is vállalhassanak pluszműszakokat a vállalkozói jogviszonyban foglalkoztatott orvosok és szakdolgozók.

Az egészségügy munkaerőhiánya miatt régóta fennálló rendszert próbálta volna orvosolni az orvosok bérrendezésére is kitérő szolgálati jogviszony törvény, azonban a veszélyhelyzet alatti felmondási tilalmak ellenére is volt elvándorlás külföldre és a magánegészségügy felé is. Épp ezért megmaradt a vállalkozói ügyeletvállalós rendszer is, és a levél alapján úgy tűnik, hogy a legutóbbi járványhullám után május végével feloldott felmondási tilalom, valamint a nyári szabadságolások miatt továbbra is szükség van a munkájukra az ellátás biztosítása érdekében. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2022/07/01/fel-evvel-meghosszabbitjak-a-vallalkozo-orvosok-foglalkoztathatosagat-a-korhazakban/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Enyhe gyengüléssel kezdte a napot a forint

Az eurót a hétfő esti 394,27 forint után 394,57 forinton jegyezték kedden reggel, a dollár …