2022. július 1., péntekMa Annamária napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 396,00 Ft | USD: 379,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.01. Annamária Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 396,00 Ft | USD: 379,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Elérhetetlen az amerikai álom a fiatalok számára

Az elmúlt időszakban gyakran felmerült az amerikai közbeszédben, mi lehet az oka annak, hogy a 40 év alatti korosztályok látványosan kisebb arányban vásárolnak ingatlant, mint a korábbi nemzedékek. Noha az Y és a Z generáció mentalitása is eltér a megelőző nemzedékekétől, egy friss kutatás szerint a legnagyobb akadályt a pénz jelenti – írja a CNBC.

A jelenleg 18 és 40 év közötti amerikai nemzedékek (vagyis az Y és a Z generáció) tagjainak jelentős része egyértelműen tervez saját ingatlant vásárolni – derül ki a Bankrate által megrendelt YouGov kutatásból. A megkérdezettek közel háromnegyede (74 százalék) pedig továbbra is a saját tulajdonú otthont tartja az „amerikai álom” alapjának.

Az Egyesült Államokban az ingatlanpiac országszerte jelentős áremelkedéseket produkált az elmúlt két évben. A koronavírus-járvány kezdete óta ugyanis az ingatlanárak durván 34 százalékkal emelkedtek. Noha ez később némileg enyhült, az átlagos amerikai fiatal továbbra is csak nagyon nehezen jut saját ingatlanhoz.

A kutatásból tehát az látszik, hogy az ingatlanvásárlás oka nem elsősorban a nemzedékek közti mentalitáskülönbségben keresendő, hanem abban, hogy a 40 év alatti fiatalok sokkal nehezebb gazdasági és pénzügyi helyzettel néznek szembe, mint a szüleik és a nagyszüleik.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220613-usa-fiatal-generacio-ingatlan-otthon-lakas-vasarlas.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Sorra törli járatait a Wizz Air, egyre több a panasz, hogy elmarad a segítség

Sorra törli járatait a Wizz Air, miközben az utasok folyamatosan arra panaszkodnak, hogy nem kaptak …