2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 386,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 386,00 Ft | CHF: 404,00 Ft

Egymás után teszi tönkre a hajókat a szerelem istennőjéről elnevezett rozmár

Freya azzal szerzett hírnevet magának, hogy egy tengerparti faluban sétahajókra mászott fel szunyókálni, és július 17-e óta ugyanezt teszi a norvég főváros kikötőjében is. A rendszerint északibb területeken élő emlősök egyik példányának jelenléte felkeltette a helyiek kíváncsiságát, és a közösségi média is gyorsan szárnyra kapta a hírt.

Freyát filmezték már amint egy kacsát üldöz vagy egy hattyút támad meg, de legtöbbször mégis a hajókon pihenve látható, egy rozmár ugyanis napi 20 órát is tud aludni.

A rozmár védett faj, amely főleg puhatestűekkel, rákokkal és kis halakkal táplálkozik. Általában nem jelent veszélyt az emberekre, ha azonban megzavarják, és fenyegetve érzi magát, akkor támadhat. Egy felnőtt hím akár egy tonnát is nyomhat, míg a nőstény körülbelül 700 kg.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220726-hiaba-sullyeszti-el-sorra-a-csonakokat-megis-a-helyiek-kedvence-lett-az-osloba-koltozott-rozmar.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Sörrel töltött talpú sportcipőt dobott piacra egy sörgyártó cég

A sneakert a Shoe Surgeon tervezte, akik korábban már Drake és LeBron James számára is …