2022. augusztus 12., péntekMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft

Egyedülálló vámudvar nyílt a fényeslitkei East-West Gate terminálon

Az East-West Gate intermodális vasúti terminálon nyílik meg Szabolcs-Szatmár Bereg megye első olyan vámudvara, ahova a normál mellett a széles nyomtávú vasút is becsatlakozik. A jövőben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának szolgálati helyeként működő vámudvart teljes egészében az EWG beruházója bocsátotta a NAV rendelkezésére. A vámudvar a felek példamutatóan hatékony együttműködésének eredményeként készülhetett el rekordidő alatt és kaphatta meg a szükséges engedélyeket.

A legmodernebb technológiákkal, adatátviteli- és telefonhálózattal, informatikai eszközökkel felszerelt vámudvar szolgáltatásait bármely, vasúton vagy közúton a terminálon áthaladó gazdálkodó elérheti. A hivatal munkatársai nemcsak az EWG terminálra beérkező áruk, hanem bármely, megfelelő engedélyekkel rendelkező gazdálkodó szervezet árujának vámeljárás alá vonását is elvégzik, illetve képesek felső küszöbértékű veszélyes áruk vámkezelésére is. A vámudvar a tranzitszállítmányok állandó vámfelügyeletét is biztosítja.

Az EWG-be a legmodernebb technológiát építették be, itt irányítják Európában elsőként távolról, 5G-technológiával a darukat, valamint egy magyar startup vállalkozás közreműködésével felépítették az EWG digitális ikertestvérét (Digital Twin) is, amely valós időben, 3D-ben követi a logisztikai központ folyamatait és működését – a vonatok, a kamionok, a daruk, a szállítójárművek mozgását és az áruk útját –, ezzel a folyamatok tervezhetőségét, optimalizálását és a hatékonyság növelését segíti az Ipar 4.0 elveinek megfelelően.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220726-estwest-gate-terminal-fenyeslitke-vamudvar.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Tömegével zárnak be a brit éjszakai klubok

Sorra zártak be az éjszakai klubok az Egyesült Királyságban, ahogy az üzemeltetők nem tudták kigazdálkodni …