2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Dubaj lett a gazdag oroszok új kedvenc városa

Az orosz milliárdosok és vállalkozók példátlanul nagy számban érkeztek az Egyesült Arab Emírségekbe az elmúlt időszakban – írja a BBC. Az orosz magánszemélyek dubaji ingatlanvásárlása például 67 százalékkal nőtt az idei év első három hónapjában.

Az ország vonzerejének fő oka pedig az, hogy az Emírségek nem vetett ki szankciókat Oroszország ellen az ukrajnai háború miatt. Ráadásul az állam vízumot is kibocsát a nem szankcionált magánszemélyek számára, miközben ezek kiadását számos nyugati ország korlátozza.

A Modern Living ingatlaniroda vezetője, Thiago Caldas hangsúlyozta, sok orosz állampolgár nem pusztán befektetési céllal érkezik Dubajba, hanem második otthon keres magának.

Emellett több multinacionális cég és orosz startup is Dubajba telepíti át a dolgozóit. A WeWay nevű, blokklánc technológiával foglalkozó vállalatnak például voltak irodái Oroszországban és Ukrajnában is, de a háború kitörését követően több száz dolgozóját telepítette át Dubajba. Közben olyan nagyvállalatok is hasonlóan jártak el, mint a Goldman Sachs, a JP Morgan vagy a Google.

Hirdetés

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220505-oroszorszag-milliardos-dubaj-ingatlan-befektetes.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Változtatást kezdeményeznek a boltok vasárnapi nyitva tartásában

Ahogy nagyon sok hazai ágazatban, úgy a kereskedelemben is munkaerőhiány tapasztalható – áll a Kereskedelmi …