2022. augusztus 8., hétfőMa László napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 386,00 Ft | CHF: 404,00 Ft
2022.08.08. László Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 386,00 Ft | CHF: 404,00 Ft

Brutális cápatámadás történt a brit partoknál

Az Egyesült Királyság egyik legenyhébb éghajlatával rendelkezik Penzance, az a történelmi kikötőváros, amelynek partjainál a ragadozó rátámadt a brit nőre. Az áldozat lábsérülést szenvedett.

A helyi sajtó szerint az áldozat egy sznorkelezésen vett részt, pontosan azért, hogy kékcápákat láthasson, amelyek a nyári hónapokban látogatják a környező vizeket. A Blue Shark Snorkel Trips, a túrát szervező cég azt közölte, hogy az ilyen incidensek „rendkívül ritkák”, és „folyamatos egyeztetéseket folytatnak cápaszakértőkkel” a történtekről.

Az egyesült királyságbeli jótékonysági szervezet, a Shark Trust szerint 1847 óta nem történt olyan cápaharapás a brit vizeken, amelyeket úgymond ne provokáltak volna ki. És noha akad néhány cápafaj, amely veszélyes lehet az emberre, azt már a tudományos kutatások is megerősítették, hogy a támadások általában csak tévedésből történnek meg, amikor a ragadozók valamelyik kedvelt táplálékukkal, például fókával keverik össze az úszókat vagy szörfözőket.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220803-kek-capa-tamadhatott-meg-egy-sznorkelezot-a-brit-partoknal-gazdasag.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Sörrel töltött talpú sportcipőt dobott piacra egy sörgyártó cég

A sneakert a Shoe Surgeon tervezte, akik korábban már Drake és LeBron James számára is …