2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft

Biztos, hogy az új és a használt autók sem lesznek olcsóbbak

Mélyponton az újautó-eladás. Az Európai Autógyártók Szövetségének friss összesítése szerint az utóbbi huszonöt évben egyszer sem adtak el olyan kevés új autót az európai autógyártók, mint most szeptemberben. Valóban az úgynevezett chiphiány, a chipkrízis áll a háttérben?

Fontos kihangsúlyozni, hogy amit most említ, nem az eladási, hanem a forgalomba helyezési statisztikát jelenti, azt, hogy az európai vásárlóknak hány autót tudnak átadni. A chiphiány ellenére júliusig nagyjából rendben is zajlottak a folyamatok, majd augusztusban hirtelen beszakadt a szállításikészség-görbe mind a mi márkáinknál, mind a konkurenciánál. A gyárak ekkor kezdtek el komolyan visszaesni termelékenységben, ami jó darabig el fog tartani, ám

arra egyelőre senki sem tud válaszolni, hogy a kialakult hiányállapotot meddig kell kibírni.

Hirdetés

Az biztos, hogy több ezer autót jelenleg azért nem tudnak befejezni, vagy eleve el sem kezdik a gyártást, mert hiányzik a chip, amely például ahhoz kell, hogy az autóban ülő beállíthassa az elektromos visszapillantó tükröt, le tudja húzni az ablakot vagy hozzáférhessen lényegében az összes fedélzeti elektronikához.

Hova tűntek a chipek?

Annak függvényében, hogy milyen felszereltségű és meghajtású gépjárműről beszélünk, egy hagyományos autóba kellhet száz vagy akár kétszáz chip is, de egy elektromos autóban ennek akár a többszöröse is megtalálható. Ezeket jellemzően nem az autógyárak állítják elő, így egy autógyár kitettsége igen jelentős, amennyiben bármilyen beszállítói hiány lép fel. Az autóipar a világ teljes chipgyártásának mindössze nyolc százalékát teszi ki, ebből a szempontból nagyon kis szelet.

A koronavírus miatt azonban más ágazatok felszippantották a chipeket, miután beszorultunk a lakásba és vettünk még egy laptopot, egy nagyobb tévét, vagy okos otthoni sporteszközöket szereztünk be. Ráadásul ezek a termékek jóval magasabb profitabilitású chipekkel működnek, míg az autóiparnak nagyrészt úgynevezett buta chipekre van szüksége, amelyeken a chipgyártók kevesebbet keresnek. Eközben az sem segített, hogy a közelmúltban leégett egy chipgyár Japánban, egy másik távol-keleti chipgyár pedig egy hónapra bezárt, mert a dolgozói mind elkapták a koronavírust.

Mindez hogy hat ránk, hétköznapi vásárlókra? Mennyivel hosszabb ideig kell várni most egy új autóra?

Volt idő, amikor évente kilencven- vagy akár százmillió újonnan gyártott autó is legördült a gyártósorról. A mostani realista előrejelzések alapján ez a szám idén csupán 65 millió körül lesz. A Porsche Hungariánál egyelőre rendkívül megértő, türelmes fogyasztói reakciókkal találkozunk a magyar vásárlók részéről. Gondolom, azért, mert a termékdrágulás és az alapanyaghiány mára világszintű problémává vált, amit így vagy úgy mindannyian tapasztalatunk a saját szakterületünkön, érezzük a bőrünkön a magánéletünkben is. Persze a vásárlói empátiáért igyekszünk mi is mindent megtenni, például rögtön egyeztettünk kereskedőpartnereinkkel, mit és hogyan kommunikáljanak a vevőink felé. A közvetlen, nagyobb partnereinket szintén egyből megkerestük, és azóta is folyamatosan tájékoztatjuk az aktuális szállítási határidőkről.

Ilyenkor mit mondanak? A vásárlók és a partnerek meddig legyenek türelemmel és megértéssel?

A jelenlegi becslések szerint

a piac normalizálódása 2022 második, harmadik negyedévére, míg a teljes visszarendeződés 2023 elejére várható.

Egyébként modell- és márkafüggő, hogy mennyivel többet kell várni egy új autóra. Hogy néhány példát említsek a saját házunk tájáról, most, 2021 októberében a Volkswagennél bizonyos modelleknél megfelelő ez ellátottságunk, egy új Passatra vagy egy T-Crossra legfeljebb három–öt hónapot kell várni. Ugyanakkor más modelleknél ez a várakozási idő lehet több mint egy év, akár tizennégy hónap is, ha valaki most rendeli meg az autót.

BP-3571

Fotó: Bodnár Patrícia / Index

Ezen belül mekkora itthon az elektromos autók iránti lelkesedés? Főleg azok után, hogy Magyarországon gyakran éri kritika a műfajt, hogy az elektromos autót csak a tehetősebb réteg engedheti meg magának, ahol ez második autó, amelyet a családi ház garázsában  tudnak tölteni .

Az Európai Unió egész biztosan letette a voksát az elektromos mobilitás mellett, akárcsak a Volkswagen, és ennek jegyében eurómilliárdokat áldoznak új modellek, a szoftverek, valamint az elektromos töltőhálózat infrastruktúrájának fejlesztésére. Mindez azt jelenti, hogy a Volkswagennél a tervek szerint 2030-ra hetven különböző elektromos modell lesz, illetve addigra az európai értékesítés hetven százalékát elektromos autók fogják adni. Mindemellett nemzetközi szinten tizennyolcezer új töltőoszlop telepítéséről döntött a Volkswagen-gyár, amibe szintén rengeteget invesztálnak.

Magyarországon most ott tartunk, hogy egy átlagos, Coviddal nem sújtott évben négy-ötezer elektromos autót lehet forgalomba helyezni a 170 ezres teljes autópiacon.

Azt viszont látjuk, hogy a különböző aktuális állami támogatások nagy lendületet tudnak adni az elektromos autók vásárlásának. Nagyon sikeres volt például a legutóbbi taxisok számára biztosított állami szubvenció.

Töltőutántöltő

Egy év alatt közel hatvan százalékkal nőtt az országban az engedélyköteles elektromos töltőberendezések száma – derült ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) közelmúltbeli elektromobilitás-jelentéséből. A hivatal nyilvántartásai és az engedélyesek adatszolgáltatása alapján 2021 első negyedévének végén 1471 darab nyilvános töltőberendezés üzemelt Magyarországon. Az előző év azonos időszakához képest (930 darab) ez 158 százalékos, míg a megelőző időszakhoz […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/02/nemeth-balazs-porsche-hungaria-volkswagen-auto-chiphiany/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Így veszítheti el vásárlóként álmai otthonát már az első látogatáson

Ingatlanvásárláskor számtalan tényezőre kell odafigyelniük a vevőknek, kezdve onnan, hogy mennyire zajos a környék, folytatva …