2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 392,00 Ft | CHF: 407,00 Ft

A robotok meghódítják az amerikai munkahelyeket

Az Egyesült Államokban elkezdett felgyorsulni a robotok térhódítása a munkahelyeken. Ahogy ugyanis számos ágazatban súlyos munkaerőhiány alakult ki, a cégek úgy kezdték el fokozatosan gépekkel helyettesíteni az emberi munkaerőt.

A The Wall Street Journal beszámolója szerint az idei első negyedévben 40 százalékkal nőtt a munkahelyi robotokra leadott megrendelések száma, 2021 azonos időszakához képest. Ez elképesztő növekedés, ha figyelembe vesszük, hogy tavaly ilyenkor az éves alapú emelkedés csupán 22 százalékos volt, a megelőző években pedig stagnált a bővülési ütem.

Amennyiben viszont figyelembe vesszük, hogy egyes területeken a gépek nagyságrendekkel gyorsabban és hatékonyabban képesek dolgozni, mint az emberek, akkor továbbra is fennáll a kockázata annak, hogy az emberi dolgozók tömegével veszíthetik el az állásaikat a fejlett ipari országokban. Noha ezzel egy időben az emberi munka elvileg elmozdulhat a sokkal kreatívabb tevékenységek és munkakörök felé, hosszabb távon egyre égetőbb a kérdés, hogy a világ miként reagál majd a robotok elterjedésére.

Forrás:
https://www.origo.hu/gazdasag/20220608-robot-gyar-termeles-munkaero-dolgozo-usa.html

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Napokig szinte maguk lesznek az egyik hazai mobilszolgáltató ügyfelei

A tájékoztatás szerint a szolgáltató a hatékonyabb, egységesebb ügyfélkiszolgálás érdekében végez informatikai átállást, ami a …