2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft

A pénzügyminiszter hét százalék alatti növekedésre számít az idén

Az energiaárak megugrása, az infláció megemelkedése és a vírushelyzet romlása miatt a Pénzügyminisztérium, korábbi várakozásait csökkentve, 6,8 százalékos gazdasági növekedésre számít az idén. Ezt Varga Mihály tárcavezető mondta a Magyar Biztosítók Szövetségének konferenciáján, Budapesten. A miniszter utalt arra, hogy két hónappal ezelőtt még 7-7,5 százalékos bővülést vártak.

Ugyanakkor hozzáfűzte: a magyar gazdaság teljesítménye elérte a járvány előtti szintet, az Európai Unióban csak tíz ilyen ország van.

Hirdetés

A gyarapodás bázisa: a szolgáltató szektor és az ipar.

A pénzügyminiszter emlékeztetett arra, hogy a második negyedévben csaknem 18 százalékos volt a GDP-növekedés mértéke Magyarországon, ami jelzi azt is, hogy részben sikerült a magyar gazdaság szerkezetét módosítani. Varga Mihály megjegyezte: az Eurostat adatai szerint tovább csökkent s 3,6 százalékos a munkanélküliségi ráta Magyarországon.

Jelezte: bérintézkedések lesznek a szociális, a kulturális, az oktatási […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/gazdasag/2021/11/04/varga-mihaly-gdp-novekedes-berintezkedesek/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Így veszítheti el vásárlóként álmai otthonát már az első látogatáson

Ingatlanvásárláskor számtalan tényezőre kell odafigyelniük a vevőknek, kezdve onnan, hogy mennyire zajos a környék, folytatva …