2022. augusztus 12., péntekMa Klára napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.12. Klára Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft

Vádat emeltek a Hableánnyal ütköző szállodahajó kapitánya ellen

Vádat emelt a fővárosi VI. és VII. Kerületi Ügyészség a Hableánnyal ütköző szállodahajót követő hajó ukrán kapitánya ellen 27 rendbeli segítségnyújtás elmulasztásának vétsége miatt – tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Főügyészség.

A közlemény szerint a kerületi ügyészség indítványozta, hogy a bíróság fogházbüntetésre ítélje a vádlottat, melynek végrehajtását a vádlott büntetlen előéletére és a joggyakorlatra is figyelemmel próbaidőre függessze fel, és a vádlottat határozott időre tiltsa el a vízi járművek vezetésétől.

Az ukrán férfi jelenleg bűnügyi felügyelet alatt áll, és rendszeres jelentkezési kötelezettsége van a rendőrségen.

Viking Sigyn szállodahajóval ütköző, mindössze negyventonnás Hableány sétahajó még 2019. május 29-én este süllyedt el a Margit híd közelében, alig néhány másodperc alatt.

Hirdetés

A fedélzeten 35-en tartózkodtak, 33 dél-koreai turista, valamint a kéttagú magyar személyzet. 

A Dunából hét turistát sikerült kimenteni, 27 áldozat holttestét megtalálták, egy dél-koreai utast azóta is eltűntként tartanak nyilván. A legfiatalabb utas 6, a legidősebb 71 éves volt. 

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/07/07/baleset-hableany-hajobaleset-vademeles-hajozas/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Váratlan fordulat az eltűnt inárcsi anyuka ügyében

Bozsik Mária reggel a szokásos módon elindult a buszmegálló felé, hogy elérje az 5:30-as buszt, …