2022. július 3., vasárnapMa Kornél napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft
2022.07.03. Kornél Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 398,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 397,00 Ft

Újpest baloldali vezetése befeszült a főváros telekeladási ötlete miatt

700 millió, plusz ÁFA. Ennyiért hirdette meg a Fővárosi Önkormányzat vagyonkezelője azt az Árpád út 114-120. számnál található ingatlant, amelyen évekkel korábban a jobb sorsra érdemes újpesti gyógyfürdő és uszoda állt. Az épületben lévő szolgáltatást már 2007 óta nem lehetett igénybe venni, az uszoda 10 éven keresztül bezárva állt és pusztult, majd 2017-ben le is bontották az egészet. Az arra járók számára ma már csak egy hiányos palánksor jelzi, hogy a területnek új funkciót szánnak.

Az 5064 négyzetméteres beépítetlen ingatlan jövője már a 2019-es önkormányzati választások után nem sokkal szóba került, az Újpest Média korabeli híradása szerint 

az újonnan felállt IV. kerületi képviselőtestület megbízta Déri Tibor polgármestert (Momentum) , hogy kezdjen tárgyalásokat a Fővárosi Önkormányzat vezetésével az újpesti uszoda területének esetleges önkormányzati tulajdonba vételéről, illetve arról, hogy ha az ingatlan a fővárosé is marad, Budapest úgy alakítsa át, hogy az közfeladatokat szolgáljon, és ott egy zöld parkot lehessen kialakítani.

Hirdetés

A tudósítás szerint az ügyben megkezdődtek az egyeztetések Tüttő Kata főpolgármester-helyettes asszony és Déri Tibor polgármester között.

Ez politikai ügy. Annak, hogy most eladnak egy telket, nincs jelentősége. Más, fideszes vezetésű kerületekben is adnak el – kommentálja Nagy István, a Fidesz helyi frakcióvezetője a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. tulajdonában álló terület értékesítési szándékát. Szerinte a probléma azzal van, hogy a mostani városvezetés korábban azzal kampányolt, hogy Wintermantel Zsolt (Újpest előző polgármestere) mindent beépít és lebetonoz, ezt pedig ők megállítják.

<img id="kep_szerkfoto_image_40491439" […]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/29/ujpest-baloldali-vezetese-befeszult-a-fovaros-telekeladasi-otlete-miatt/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Ejtőernyős ugrással emlékeztek a nemrég tragikusan meghalt világbajnok ejtőernyősre – videó

Ahogy az Origo is beszámolt róla, 2022. április 26-án Gál Szabolcs főtörzsőrmester balesetet szenvedett egy …