2022. augusztus 17., szerdaMa Jácint napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 420,00 Ft
2022.08.17. Jácint Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 404,00 Ft | USD: 398,00 Ft | CHF: 420,00 Ft

Ujhelyi István: Navracsics Tibor sikerrel tárgyalhat, de Orbán Viktoron múlik a források sorsa

„Győzött az érdekharc, a kormány végül meghajolt a pedagógusok követelése előtt” – így értékelte Ujhelyi István, hogy a Fidesz-kormány által a napokban Brüsszelnek beadott új operatív program vállalásai között már szerepel a pedagógusok átlagbérének jelentős növelése.

Az európai parlamenti képviselő sajtótájékoztatóján ugyanakkor hangsúlyozta: az uniós források elköltésére korábban beadott eredeti kormányzati csomagban még „egyetlen szó sem volt a tanárok bérének rendezéséről, vagyis konkrét hazugság az a kormányzati propaganda, hogy Brüsszel, esetleg a magyar baloldali EP-képviselők »áskálódása« miatt nem lehet emelni a pedagógusok fizetését”.

Ujhelyi István azt állítja, hogy a kormány hazudott, mert csak azután tették az uniós kormányzati tervbe a tanárok bérrendezéséről szóló vállalást, hogy a pedagógusok demonstrálni kezdtek, az Európai Unió pedig elvárt és kiemelt feladatként jelölte meg az ágazat bérrendezését. Az MSZP-s politikus hozzátette:

Ráadásul az erre igénybe venni szándékozott uniós forrás lehívása, vagyis a béremelés megvalósítása is kizárólag az Orbán-kormányon és a jogállamisági garanciák részükről eddig elmaradt biztosításán múlik.

Hirdetés

Ujhelyi István fontos eredményként értékelte, hogy a kormány – szerinte Navracsics Tibor hatékony munkájának köszönhetően – idővel belátta, „ha pénzt kér az EU-tól, akkor figyelni kell a szakmai javaslatokra is”.

[…]

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2022/08/03/ujhelyi-istvan-orban-viktoron-oktatas-pedagogus-beremeles/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Reagált a Belügyminisztérium az iskolák fűtéséről szóló hírekre

Mint arról a sajtóban nyilvánosságot kapó közadatkérőt is tájékoztatták, évtizedes, tehát nem új szabályozás, hogy …