2022. július 5., keddMa Sarolta, Emese napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft
2022.07.05. Sarolta, Emese Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 400,00 Ft | USD: 383,00 Ft | CHF: 399,00 Ft

Ujhelyi István a járványadatokat kéri, de senki nem akar válaszolni

A koronavírusos betegek oltottsági adatainak gyűjtéséért felelős adatkezelő megnevezését kéri Orbán Viktor miniszterelnöktől a szocialista Ujhelyi István. Az MSZP–Párbeszéd európai parlamenti képviselője közösségi oldalán közvetített online sajtótájékoztatón elmondta: még szeptember közepén fordult közérdekű adatigényléssel az illetékes minisztériumokhoz és hatósághoz, hogy megismerje a kórházi ápolásra szoruló, illetve elhunyt fertőzöttek oltottsági adatait.

Ujhelyi István a Miniszterelnökséghez, az Emberi Erőforrások Minisztériumához és a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz (NNK) fordult adatigénylésért. A két minisztérium és a hatóság is azt közölte vele, hogy nem kezelője a kért adatoknak.

Ujhelyi István szerint Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi Kormányinfón beszélt arról, nincs ellenére egy ilyen adatsor kiadása, a vonatkozó adatokat viszont az NNK gyűjti. Újhelyi István szerint a kormányzati szereplők azért „dobálják egymáshoz a felelősséget”, mert a magyar adatok eltérnek más európai országok adataitól.

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Hirdetés

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/11/03/ujhelyi-istvan-nemzeti-nepegeszsegugyi-kozpont-adatigenyles-oltas-orban-viktor-koronavirus/

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Három ember meghalt, egy megsérült egy balesetben az 53-as főúton

Két kamion és egy traktor ütközött össze az 53-as főúton. A teherautók kigyulladtak. A rendelkezésre …