2022. augusztus 10., szerdaMa Lörinc napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2022.08.10. Lörinc Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 385,00 Ft | CHF: 405,00 Ft

Szakszervezetek: elbocsátási hullámot indokolhat, hogy a munkáltató dönthet az oltás felvételéről

A Magyar Szakszervezeti Szövetség a koronavírus elleni oltás fontosságát hangsúlyozta, ám elfogadhatatlannak tartja a kormány azon döntését, amely a munkáltatókra hárítja a felelősséget a vakcina felvételével kapcsolatban. A szakszervezeti konföderáció úgy véli: egyeztetni kellett volna, és nem a diszkriminációt erősíteni úgy, hogy az intézkedés bevezetésével számos kérdés tisztázatlan maradt, írta a munkavállalói érdekképviselet az MTI-nek küldött közleményében.

Fizetés nélküli szabadságot eddig kizárólag a munkavállaló kérhetett, így a munkaadó nem jogosult azt meghatározni. Most viszont a fizetés nélküli szabadság révén a munkáltató a munkaidőkeret kijátszására is lehetőséget kap, amely tovább rontja a dolgozók megélhetését, fogalmazott Székely Tamás alelnök. 

A teljes cikk megtekintéséhez és tovább olvasásához KATTINTSON IDE!

Forrás:
https://index.hu/belfold/2021/10/28/magyar-szakszervezeti-szovetseg-koronavirus-jarvany-fizetes-nelkuli-szabadsag/

Hirdetés

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

Emberölés miatt nyomoznak az anya ellen, akinek kétéves kislánya belefulladt a Balatonban

Egy két és fél éves cseh kislány egy matracról lecsúszott a vízbe és elmerült szombat …