2022. július 7., csütörtökMa Appolónia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 404,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2022.07.07. Appolónia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 412,00 Ft | USD: 404,00 Ft | CHF: 416,00 Ft

Rengeteg pénzt sikkasztott el egy Békés megyei pap

A férfi 2010 szeptemberétől 2016 augusztusáig volt a békési település református egyházközségének a lelkipásztora. Az ő kezében voltak a községhez tartozó intézmények, így a szeretetotthon pénzügyei is. Ebben az időszakban a pap az egyházközség képviseletében szerződéseket kötött az egyik társa vállalkozásaival különböző munkák élvégzésére, azonban munkát valójában az egyházközség munkatársai csinálták meg. A pap hamis teljesítési igazolásokat adott ki, amik alapján a társa hamis számlákat adott be az egyházközségnek, amiket a gazdasági vezető kifizetett.

Másodfokon, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség szerint az elsőfokú ítélet megalapozott, de az kiszabott büntetések enyhék. Ezért azt javasolják, hogy a Szegedi Ítélőtábla súlyosítsa az ítéletet.

Forrás:
https://www.origo.hu/itthon/20220518-sikkasztott-es-csalt-egy-bekes-megyei-egyhazkozseg-lelkipasztora.html

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Szijjártó Péter: Magyarország támogatja Bosznia-Hercegovina integrációját

A minisztérium közleménye szerint a tárcavezető Christian Schmidtet, a nemzetközi közösség bosznia-hercegovinai főképviselőjét fogadta Budapesten.   …